keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Loma ohi, mitä saatiin rakennuksella aikaan?


Pergo, Pergo grey washed oak, Pergon vinyylilankku, Vinyylilankun asennus
Loma on lopuillaan ja rakennuksella käytettävä aika jää taas lyhyemmäksi, sillä työvuorot painavat auttamatta päälle. Vapaapäiviä odotellessa siis. Ja sitä lottovoittoa… Paljon on saatu aikaan ja rakennuksella on todellakin tullut oltua välillä yötä myöden. Ei sitä vaan ole millään malttanut lähteä pois, vaikka tietää seuraavana aamuna heräämisen olevan sitä vaikeampaa, mitä myöhempään rakennuksella on tullut oltua. Hommat ovat edistyneet hienosti ja valmista pintaa on saatu näkyville reilusti. Suurimpana muutoksena vinyylilankun asennus. Ei enää pölyistä betonista lattiaa katseltavana vaan kaunista valmista pintaa. Vinyylilankun osalta valinta osui kyllä aivan nappiin ja tykkäämme molemmat todella paljon Pergon Grey Washed Oak vinyylilankusta lattialla. Näytti hyvältä jo pienessä mallipalassa ja nyt vielä paremmalta isommalla alallakin. Eteiseen meille tuli Pergon Black Scivaro Slate laattakuvioinen vinyylilankku, joka myös miellyttää silmää. Asennus oli hieman enemmän aikaa vievää, sillä laattakuvion sovittaminen symmetrisesti otti aikansa. Mutta nyt on valmista.


lattian hionta, vinyylilankun asennus, vinyylilankku kokemuksia, Rakennusblogi, Rakennusblogeja
Ihan kertaheitolla ei saatu lattiaa paikoilleen, sillä muutama kohouma oli jäänyt kaikesta hionnasta huolimatta betoniin, ja tuntui kohoumana alusmateriaalia asennettaessa. Onneksi kuitenkin huomattiin tässä vaiheessa, eikä vasta sitten, kun lattia oli jo valmis. Ei muuta kuin hiomakivi käteen ja hankaamaan. Kohoumat saatiin pois ja nyt on tasainen ja nätti lattia. Tuli kyllä huomattua, että vinyylilankku on materiaalina todella herkkä kaikelle vähääkään epätasaiselle alustalle tai pienille betonin murusille. Kaikki tuntuu heti, joten onneksi hiomiseen käytettiin kunnolla aikaa ja vaivaa aiemmin. Aiemman kokemuksen perusteella laminaatti antaa paljon enemmän anteeksi vinyyliin verrattuna. Pieni vinkki siis kanssa rakentajille: Hiokaa, tasoittakaa ja imuroikaa kunnolla, mikäli vinyylilankkua tulossa! Kaikki edellä mainittu on lopulta kaiken sen vaivan arvoista.


kylpyhuone säilytyslokero, kylpyhuone valaistus, Minos ash matt, Minos ash griffé, laattapiste, harmaa kylpyhuone, harmaa pesuhuone
Kylpyhuone on valmistunut myös laatoituksen osalta. Seinät ja lattia on laatoitettu sekä saumattu ja silikonit laitettu. Tyytyväisiä ollaan ja hyvältä näyttää. Seinän lokeroihin löydettiin myös sopivaa led valonauhaa ja lokeroiden valaistus saatiin myös valmiiksi "rakennusloman" aikana. Kattoon on tulossa Siparilan musta struktuuri paneeli, joka odottelee autotallissa vapaapäiviä ja asentamista. Sauna puolestaan on vielä ihan alkutekijöissään ja odottelee yhtä lailla paneelia seiniin ja kattoon. Tuleva lauteiden malli alkaa olla myös viimein tiedossa ankaran Pinterestin selailun tuloksena. Eli ainoastaan vapaata aikaa ja toteutusta vailla.

Kodinhoitohuone on toiminut kylpyhuoneen laattojen leikkauspaikkana ja siellä on sijainnut vesijäähdytteinen laattaleikkuri, jolla kylpyhuoneen laatat on leikattu sopivan kokoisiksi. Kylpyhuoneen laatat ovat porcellanato laattaa, joka on kovin käytetyistä laattatyypeistä, eikä sitä kannata yrittää leikata normaalilla laattaleikkurilla. Vesijäähdytteinen timanttiterällä varustettu laattasirkkeli on kyseisten laattojen leikkaamiseen parhaiten soveltuva työväline. Nyt kun kylpyhuone on laatoitettu, saatiin leikkuri pois tieltä ja pääsin maalaamaan kodinhoitohuoneen seinät valmiiksi. Vielä ennen kalusteiden asennusta olisi vuorossa kodinhoitohuoneen lattian laatoitus.


Puustelli, Kokemuksia Puustellista, Puustellin kalusteet, Puustellin keittiökaluste kokemuksia
Puustellilta saimme mukavaa postia viime viikolla ja kaikki kalusteet ovat saapumassa huomenna aamupäivällä. Tätä on odotettu jännityksellä. Tai paremminkin sitä, että kalusteet saadaan paikoilleen ja näemme viimein lopputuloksen. On kyllä yhtä odottamista ja jännittämistä tämä koko rakennusaika. Aina, kun jotain saadaan valmiiksi ja jännittäminen laantuu, on seuraava asia jo odottamassa, mitä saa alkaa jännittämään. Toivotaan valintojen menneen yhtä nappiin, kuin vinyylilankunkin valinta. Kalusteet asennamme itse ja tällä hetkellä kaikkien muiden, paitsi kodinhoitohuoneen kalusteiden asennus voidaan aloittaa. Eiköhän senkin huoneen lattia saada laatoitettua siihen mennessä, kun kalusteet ovat muiden huoneiden osalta asennettu ja tulee kodinhoitohuoneen vuoro.


Maalailuja on suoritettu loppuun ja tehty viimeisiä viimeistelyjä huoneisiin maalauksien osalta. Pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikat on kaiverrettu esiin kittauksen ja maalauksen alta. Molemmat tilatut tapetit ovat viimein saapuneet ja pääsevät seinään tällä viikolla. Ikean pax hyllyjä on koottu urakalla vaatehuoneisiin. Pihaa on siistitty lumen alta paljastuneista trukkilavoista ja laudan palasista. Onneksi piha jäi kuitenkin syksyllä melko siistiin kuntoon ennen lumien tuloa, joten päästiin helpolla. Pihakin on jo kuivunut kauttaaltaan, eikä näytä enää miniporsaiden unelmalta mutavelleineen. Haaveet miniporsaasta saa siis suosiolla haudata. Pysytään vaan edelleen koirissa. Kaiken kaikkiaan monta pienempää ja suurempaa hommaa tuli loman aikana hoidettua, joten vapaapäivistä otettiin todellakin kaikki hyöty irti rakennuksen suhteen. Nyt on hyvä mennä töihin lepäämään :DPergo, Pergo grey washed oak, Pergon vinyylilankku, Vinyylilankun asennusTeknoksen NCS 6000-N, Teknos, NCS 6000-N, seinien maalaaminen, rakennusblogi, Unelmista toteutukseen blogi
Koirien tulevan huoneen tehosteseinätharmaa kylpyhuone, harmaa pesuhuone, harmaa-musta pesuhuone, harmaa-musta kylpyhuone, laattapiste, minos ash
Teknos NCS S 3500-N, Teknos, NCS S 3500-N, Seinien maalaaminen, vino sisäkatto, rakennusblogi
Keittiön kalustenurkkaus


4 kommenttia:

 1. ooo, ihan mahtavat nuo kylpyhuoneen lokeron valot! Mikä tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valot tuo kivasti esille tuon lokeron taustalla olevan röpelöisen laatan :)

   Poista
 2. Miten noi kylpyhuoneen lokerot on tehty. Oletan että harkosta on tehty toi seinä vai onko se tehty puusta?

  VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.