keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Piha, puutarha ja rakennusmessuilla ideoita etsimässä

 
Piha, Puutarha, puutarhakoriste, puutarhan suunnittelu, Piha puutarja ja rakennusmessut


Vietimme sunnuntaina rakennusvapaata ja lähdimme hakemaan ideoita Piha, puutarha ja rakennusmessuilta Porin Karhuhallista. Messut oli niin sanotut tupla messut, eli puutarhaa ja rakentamista luvassa, joten odotukset olivat korkealla. Toiveissa oli saada uusia ideoita tulevaan pihaan ja sen suunnitteluun. Vinkkejä terassin rakentamiseen, kesäkeittiöön, kivetyksiin ynnä muihin. Harmiksemme kukkasipulit näyttelivät isointa osaa messuilla, eikä mitään uutta tai mullistavaa ideaa messuilta saatu. Kukkasipulit eivät ihan vielä ole ensimmäisenä hankintalistalla pihan ollessa tällä hetkellä pelkkää myllerrettyä multaa. Tuntui, että kaikki kesäkeittiöt, kiveykset, terassit ja muut paljolti pihaan ja sen rakentamiseen liittyvät asiat oli unohdettu. Odotin monipuolisempaa kattausta pihan kokonaissuunnitteluun, en ainoastaan kasveihin.


robotti ruohonleikkuri haave, puutarha suunnitelmat, kokemuksia robotti ruohonleikkureista
Eri talofirmat olivat hyvin esillä ja bongattua tuli etenkin Jukkatalo, Kastelli ja Design-talo ensimmäisinä. Husqwarnan robotti ruohonleikkurit kiinnostivat myös ja haaveissa onkin tulevaisuudessa ulkoistaa ruohonleikkaus robotille. Katsotaan antaako budjetti jossain kohtaa myöden. Toki ensin tarvitsisi saada piha kuntoon ja istuttaa se ruohikkokin… Mukavaa messuilla olivat sisustussuunnittelijoiden ideoimat "huoneet", joissa oli käytetty pääasiassa Porin vaihtokalusteen huonekaluja. Näistä kuvia postauksen loppupuolella. Paikalla ollessamme oli meneillään myös tapetointinäytös. Itselle ei mitään uutta, mutta monelle asiasta kiinnostuneelle varmasti hyödyllinen.


Messuhalli oli kyllä täynnä näytteilleasettajia, mutta jotenkin odotin messuilta enemmän. Kaipasin lisää kiinnostavia ständejä ja jotain uutta ja upeaa. Sellaisia ahaa!- elämyksiä, että hei tehdään mekin tällainen tai ostetaan tuollainen. Vai onko meillä sittenkin suunnitelmat jo pääasiassa melko selvät ja ideat saatu jo aiemmin? Messut oli melko nopeasti kierretty, vaikka kiertelimme messuhallia muutamaan kertaankin edestakaisin. Ostoksia ei näiltä messuilta tällä kertaa löytynyt. Ihan mukavat perus messut kuitenkin, joissa oli mukava poiketa kun täällä suunnilla sattui olemaan. Mikäli kukkasipulit olisivat olleet hankintalistalla, olisi tilanne varmasti ollut toinen ostostenkin suhteen.

Muutamiin arvontoihinkin tuli osallistuttua, joten jäädään odottelemaan grilliä, savustuspönttöä ja muita messujen arvontapalkintoja :D



Tässä vielä teille muutamia kuvia messuilta, mikäli ette itse päässeet paikalle:



Sisustussuunnittelu E-design, sisustussuunnitelu, piha puutarha ja rakennusmessut
Huoneen toteutus: Sisustussuunnittelu E-design



Sisustussuunnittelu Sari Huhtamaa, sisustussuunnittelu, piha puutarha ja rakennusmessut pori
Huoneen toteutus: Sisustussuunnittelu Sari Huhtamaa



PIHA.SI, piha puutarha ja rakennusmessut pori, puutarhan suunnittelu
Huoneen toteutus: Piha.si


terassi-ideoita, terassin suunnittelu, piha, puutarha, pihasuunnitelma


puutarhatuoli, terassituoli, piha puutarha ja rakennusmessut


Anne's home, piha puutarha ja rakennusmessut


piha suunnitelma, terassi ideoita, puutarha ideoita, kukkateline, kukkahylly


vanhat ikkunat ideioita, vanhat ikkunat sisustuksessa, sisustusideioita



kuinka tapetoidaan, tapetointinäytös, Juttamari Kosonen, Pic Trix
Juttamari Kosonen / Pic Trix tapetointinäytös



2 kommenttia:

  1. Pitääpä itsekin käydä tuollaisilla messuilla hakemassa ideoita. Tarkoitus olisi laittaa pihamaa uusiksi, poistaa parit puut kantojyrsimellä sekä tehdä pikkulampi. Harmi kuulla että näillä messuilla ei ollut tarpeeksi monipuolisesti juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mukavilta suunnitelmilta! Tsemppiä pihahommiin ja ideointiin!

      Poista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.