maanantai 7. toukokuuta 2018

Kalusteet ovat saapuneet ja keittiökalusteiden asennus aloitettu


Puustellin keittiökalusteet, keittiökalusteiden asentaminen, Puustelli kokemuksia, kotiinkuljetus
Osa saapuneista kalusteista

Nyt ne ovat saapuneet, nimittäin Puustellilta tilatut kalusteet. On ovea, runkoa, tasoa ja jos jonkinmoista saranaa ynnä muuta tilpehööriä. Kalustekuorma saapui sopivasti vapaapäivänämme ja menimme rakennukselle ottamaan kalusteita vastaan. Edellisenä iltana olimme peittäneet koko olohuoneen ja keittiön pahveilla suojataksemme lattian saapuvalta kalustelähetykseltä. Kiitos vaan Porin Prismalle isoista polkupyöräpakettien suojapahveista, olivat oikein käteviä tähän tarkoitukseen. Kuormassa tuli keittiön, vessan ja kodinhoitohuoneen kalusteet. Voitte siis uskoa, että kaappia ja konetta oli kerrakseen. Mikkoa ilahdutti etenkin astianpesukoneen saapuminen, sillä käsin tiskaaminen tämän hetkisessä vuokra-asunnossamme alkaa jo hieman puuduttaa ja astianpesukonetta odotetaan kuumeisesti. Sen saapuminen luo jo hieman toivoa tulevasta helpotuksesta tiskauksen osalta.


 

Puustellin keittiökalusteet, Keittiökalusteiden kotiintoimitus, kokemuksia Puustellin kalusteista, Keittiökalusteiden asentaminenEteisen kalusteet, sekä liukuovet tulivat omassa kuormassaan parin päivän päästä ensimmäisen kuorman saapumisesta. Hyvä niin, sillä olimme ehtineet jo hieman asentaa keittiön kalusteita paikoilleen ja tyhjentämään olohuoneeseen tilaa seuraavalle kuormalle. Sisään kanto kuului onneksi kaikkien kalusteiden osalta hintaan, joten pääsimme tällä kertaa helpolla. Saimme vain ihailla sivusta, kuinka miehet toivat reippaasti kaikki kalusteet sisälle. Nokkakärryjen ja kuorma-autosta etuovelle asti asennettujen levyjen avulla niin koneet kuin kaapistojenkin rungot tulivat kätevästi perille asti. Kaikki tuotiin nätisti ja varovaisesti sisälle ilman kolhimista tai vaurioita. Kuljettajat myös ystävällisesti ojensivat meille niin sanotut aloituslaatikot, josta löytyivät ohjeet ja muut, joilla pääsimme kalusteiden asennuksessa alkuun. Ei onneksi tarvinnut alkaa etsimään niitä kaikkien kalusteiden ja pahvilaatikoiden joukosta.


Puustellin keittiökalusteiden asentaminen, kokemuksia Puustellista, keittiökalusteiden asentaminen itse
Kaikki paketit ja kalusteiden rungot on merkitty erittäin selkeästi ja niissä lukee selvästi, mitä mikäkin paketti sisältää ja minkä huoneen kalusteet ovat kyseessä. Kaikki kaappien rungot on numeroitu ja keittiön mittakuvissa jokaisella kaapilla on oma ID numeronsa, joten papereista on helppo katsoa, mikä runko tai ovi tulee mihinkin kohtaan. Kätevää kerrassaan. Ensin oli tietenkin haasteena löytää kaikkien saapuneiden pakettien ja runkojen joukosta juuri se oikea numeroitu paketti tai runko. Helpotimme kuitenkin alussa hieman urakkaa lajittelemalla kaikkien eri huoneiden kalusteet omiin rykelmiinsä. Ei tarvinnut sitten etsiä esimerkiksi keittiön tarvikkeita kodinhoitohuoneen kalusteiden joukosta ja päinvastoin.

Kaikki ylä- ja alakaappien rungot on kasattu valmiiksi, joka helpottaa mielettömästi asentamista. Ei tarvitse jokaista kaapin levyä ja osaa kiinnittää yksitellen ja pohtia, mikä kuuluu mihinkin. Yläkaappien rungoissakin oli saranoiden vastakappaleet jo paikoillaan. Samoin vetolaatikot olivat alakaappien rungoissa jo paikoillaan ja niihin tarvitsi ainoastaan asentaa etulevyt. Kaapistoihin asennettavien jalkojen vastakappaleetkin olivat valmiina, joten tukijalkojen asennus sujui myös helposti. Edellä mainituista pisteet Puustellille!


Savo Twist pistorasia, Sawo twist pistorasia kokemuksia, Savo twist pistorasia asentaminen, reiän teko pöytätasoon
Sekä altaalle, että saarekkeeseen tulevalle liesitasolle oli asennusreiät sahattu valmiiksi pöytätasoihin. Sekä altaan, että liesitason otimme myös Puustellin kautta, joten heillä oli tarkat mitat tiedossa ja olivat voineet tehdä reiät valmiiksi. Kodinhoitohuoneen altaan hommasimme alkuperäisten suunnitelmien muututtua itse, joten tasoon tehtävä reikä jää meidän hoidettavaksemme. Keittiön osalta ainoa itse tasoon työstettävä reikä tehtiin Savon Twist pistorasialle. Tämä siksi, että saimme itse valita sopivan kohdan, jossa pistorasia tuntuisi järkevimmältä. Oikean kokoisella kuppiterällä reiän teko sujui kätevästi ja pistorasia saatiin helposti paikoilleen. 

Kun rungot olivat paikoillaan, oli ovet ja laatikoiden etulevyt helppo asentaa paikoilleen. Alakaappeihin ja vetolaatikoihin porasimme reiät kahvoille ja kahvat asennettiin myös paikoilleen. Yläkaapithan meille tulivat ilman ovenkahvoja. Hyllylevyt on laitettu myös valmiiksi odottamaan tulevaa muuttoa ja astioita. Sokkelilistat, saarekkeen sivutäytteet ja takalevy odottavat vielä seuraavaa vapaapäivää ja paikoilleen asennusta. Hyvällä mallilla ollaan jo keittiön suhteen. 

Keittiö vaikuttaa oikein hyvältä ja aiemmin valitut materiaalit miellyttävät edelleen silmää. Sanoisin, että nappi valinta taas! Käyttökokemuksia ei tietenkään vielä ole ja aika näyttää, onko keittiömme onnistunut ja käytännöllinen. Tällä hetkellä olemme ainakin erittäin tyytyväisiä ja todellisuus vastaa juuri niitä mielikuvia, jotka päässämme ovat pyörineet talon suunnittelusta alkaen. En malta millään odottaa, että pääsemme muuttamaan ja saamme ensimmäistä kertaa laittaa ruokaa uudessa keittiössämme. Pahin pelkoni, se että keittiöstä tulee saarekkeen kanssa liian ahdas, on myös viimein ehkäpä selätetty! Ainakin nyt näyttää vielä siltä, että saareke sekä ruokailuryhmä tulevat mahtumaan oikein hyvin keittiöön, eikä tila näytä liian ahtaalta. Näinhän minulle on vakuuteltu alusta alkaen, mutta tällaista se on, kun ei usko ennen, kuin itse näkee. Ja siihen asti stressaa ja jännittää jokaista asiaa, joka voi mennä pieleen. Ah tätä ihanaa ja leppoisaa rakennusaikaa…


Puustellin keittiö, Keittiökalusteiden asentaminen, keittiökalusteiden asentaminen kokemuksia, Puustellin kalusteet kokemuksia


Yksi yläkaapin rungoista oli valitettavasti saanut hieman osumaa ja kaapin takakulma oli lohjennut. Puustelliin oltu asian tiimoilta yhteydessä ja uusi runko tulee toivottavasti pikimmiten. Onneksi huomattiin ennen rungon paikoilleen asennusta, eikä tullut tehtyä turhaa työtä. Toki hieman harmitti, että reunimmaista yläkaappia emme tämän takia saaneet asennettua paikalleen samalla kertaa, mutta hyvää kannattaa odottaa vai miten sitä sanotaan… Eikä meillä onneksi hommat kesken lopu uutta runkoa odotellessa.

Kodinkoneita emme voi vielä asentaa paikoilleen, sillä ensin on odotettava, että koko talo on siinä vaiheessa, että Jukkatalon puolelta voimme kutsua sähkö- ja putkimiehen hommiin. Sähkö- ja putkimiehen työt kuuluvat siis talopakettiimme. Tulevat sitten asentamaan kerralla kaikki pistorasiat, hanat, suihkut, led spotit ja muut paikoilleen. Kyseinen hetki koittaa heti, kun olemme saaneet kaikki kalusteet asennettua, joten ei kauaa enää. Ja tämän jälkeen tuleva muuttokin on taas askeleen lähempänä!

mustavalkoinen keittiö, puustellin keittiö, keittiönasennus, musta-valkoinen keittiö


mustavalkoinen keittiö, valkoiset korkeakiiltoiset yläkaapit, NCS S 3500-N


maalattu välitila, mustavalkoinen keittiö, saareke keittiö, integroidut kodinkoneet, puustelli
Ruokapöydän paikka ikkunan edessä


vaakaharjattu mäntyviilu, laminaattitaso Basalt Slate, puustellin keittiö, musta keittiö, mustat alakaapit
Alakaapit vaakaharjattua mäntyviilua


Savo Twist pistorasia, Savo twist pistorasian asennus, laminaattitaso Basalt Slate, keittiön musta taso
Savon Twist pistorasia sekä Puustellin Basalt Slate laminaattitaso

 
Kaiken kaikkiaan keittiön osalta on erittäin positiiviset fiilikset itse keittiöstä, kuin sen asennuksestakin. Keittiö tuntuu jo nyt toimivalta, enkä malta odottaa, että astiat ja keittiötarvikkeet pääset omille paikoilleen. Kasausohjeet olivat selkeät ja ei ammattilainenkin osaa asentaa kalusteet varmasti, kunhan jaksaa ensin perehtyä ohjeisiin kunnolla, niin ei mene turhaa aikaa ihmettelyyn, että mikä osa kuuluu mihinkin. Kaikki on ohjeissa selitetty ja kerrottu kyllä selkeästi. Keittiön asennuksen jälkeen pääsemme wc:n ja eteisen kalusteiden kimppuun, mutta niistä lisää omassa postauksessaan.
 

vaakaharjattu mäntyviilu , puustelli vaakaharjattu mäntyviilu ovi, keittiön vetolaatikot, musta keittiö, mustavalkoinen keittiö, keittiön asennus
Vetolaatikoita vaakaharjatulla mäntyviilu etulevyllä


vaakaharjattu mäntyviilu, laminaattitaso Basalt Slate, saareke keittiö, maalattu välitila, mustavalkoinen keittiö, Puustelli



vaakaharjattu mäntyviilu, laminaattitaso, Basalt Slate, keittiökalusteet, keittiöremontti, uusi keittiö


saareke, vetolaatikot, puustelli kokemuksia, keittiökalusteiden asennus itse, keittiökalusteet

 
Kurkkaa myös aiemmat keittiötä koskevat postaukset:
 
Keittiö osa 1  (keittiösuunnitelmat)
 
Keittiö osa 2  (tulevat kodinkoneet)
 
Bling Blingiä (Elica Star liesituuletin)


 

8 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogiisi vinyylilankkuja koskevan kirjoituksen kautta. Kiitos siitä, sain paljon uutta tietoa ja meidän tuleva lattia on varmasti vinyyliä! Niin mukava ja mielenkiintoinen blogi, että liityin seuraajaksi, kiitos mukavista lukuhetkistä sinulle.

    Keittiö näyttää myös todella tyylikkäältä ja sopii talon värimaailmaan. Ihanan yhtenäistä ja hienosti käytetty mustaa sisustuksessa, tykkään.

    Hyvää kevään jatkoa teille ja tsempit projektiin!
    Terveisin Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon mukavista sanoistasi koskien blogiani ja taloamme. Ollaan myös itse tyytyväisiä valintoihin. Aina niitä pelkää ja jännittää, että onko valinnat osuneet nappiin vai onko tullut tehtyä virhe arvioita, mutta onneksi tähän mennessä kaikki on osoittautunut oikeiksi valinnoiksi :)

      Hyvää kesää sinulle!

      Poista
  2. Meidän keittiö on ilmeisesti ensi viikolla haettavissa, niin siihen liittyen oli kiva lukea vielä teidän keittiön asennuksesta :) olisin kysynyt, miten päädyitte asentamaan laminaatin myös keittiökalusteiden alle? Suositteliko esim. keittiömyyjä teille niin? Olen nyt lukenut vähän mielipiteitä asiasta, niitä löytyy suuntaan ja toiseen mutta omasta mielestäni hiukan enemmän on ollut sen mukaisia mielipiteitä, että laminaattia ei pitäisi uivana rakenteena asentaa painavien keittiökaappien alle, paitsi keittiökoneiden kohdalla. Täytyisi itsekin päättää, miten tehdään ennenkuin pääsee asennustöitä aloittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttisi tuli jostain syystä vasta nyt minulle näkyviin, joten pahoittelut vastauksen viipymisestä!

      Hyvä kysymys :D Meillä tosin vinyylilankku, eikä laminaatti, mutta ei vaikuta vastaukseen. Meillä on aina ollut lattiamateriaali asennettuna kalusteiden alle jo edellisissä taloissammekin, joten samalla tyylillä jatkettiin sen enempää asiaa edes ajattelematta.

      Muistan ainakin,että Puustellilla suosittelivat lattiamateriaalin asentamista kalusteiden alle. Syytä en tähän kyllä osaa sanoa, koska ohitin aiheen varmaan sillä ajatuksella, että näin ollaan tekemässäkin.

      Meillä ei ainakaan ole koskaan ollut ongelmia, että kalusteiden allakin on ollut laminaatti aiemmissa taloissa.

      Mihin lopulta päädyitte asian suhteen?

      Poista
    2. Nyt vasta itsekin huomasin tämän vastauksesi. Me päädyttiin jättämään laminaatti pois kalusteiden alta, koska se oli valmistajan asennusohjeessa lukenut suositus :)

      Poista
  3. Ihana keittiö teillä. Tykkään tuosta, että kalusteiden alle jää tilaa, tuntuu jotenkin avarammalta. Monestihan kiintokalusteet ovat maantasalla ja niiden etureuna listoitetaan kiinni. Kiitos jälleen vinkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä noihin alakaappien etureunoihin tuli vielä täytelistat, kuvissa vaan ei ole vielä asennettu :)

      Poista
  4. Aijaa, olinpas höpsö. Kuitenkin ihana keittiö :)

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.