perjantai 25. toukokuuta 2018

Puhallusvillan asennus


Isover, puhallusvilla, välikaton eristäminen, Rakennusblogi, Jukkatalo, blogi

Viime viikot on aherrettu rakennuksella itse ja edistyminen on ollut itsestä riippuvaa. Vapaa-aika onkin pääosin vietetty raksalla, jonka huomaa myös blogin hiljaiselosta. Pahoittelut siitä! Keskiviikko aamulla hommien edistyminen ei ollut itsestä kiinni, sillä pääsin yövuoron jälkeen "pirteänä" seuraamaan sivusta, kuinka puhallusvillaa puhallettiin välikatolle. Eihän sitä malttanut nukkumaan mennä, vaan ensin silmät ristissä hetkeksi seuraamaan villan puhallusta ja samalla nappaamaan pari kuvaa muistoksi ja teidän lukijoiden kanssa jaettavaksi. Puhallusvillan meille toimitti Isover ja villan toimitus kuuluu talopakettiimme. Ja mikäli joku nyt miettii, että miksi tämä työvaihe tehdään vasta tässä vaiheessa, niin emme aiemmin halunneet takan asennusta ennen väliseinien tasoitusta ja maalausta, joten piipun asennuksen takia tämäkin vaihe siirtyi myöhemmäksi.

Puhallusvillan asentaminen, puhallusvilla, isover, Rakennusblogi, Unelmista toteutukseen
Isoverilta saapui kaksi reipasta työmiestä, jotka ensin tarkistivat välikaton olevan kunnossa puhallusvillaa varten. Ei välikatolle unohtuneita työkaluja, jotka hautautuisivat puhallusvillan alle eikä mitään moitittavaa, joka estäisi villan asentamisen. Hyvä niin. Työ päästiin aloittamaan ja toinen kiipesi tikkaita pitkin välikatolle toisen jäädessä autoon syöttämään villaa koneeseen ja määrittelemään, kuinka nopeasti ja minkä verran villaa välikatolle syötettiin putkea pitkin. Eli autossa olija lisäsi villaa sitä mukaa, mitä välikatolla ollut työmies sitä tarvitsi. Välikatolla oli jo ennestään 10 cm levyvillaa ja nyt puhallusvillaa laitettiin 40 cm paksuudelta. Minulle kerrottiin myös, että villa painuu aina vähän, joten sitä laitettiin jo alun alkaen hieman enemmän. Puhuivat noin 5 prosentin painumavarasta. Ei käy todellakaan kateeksi työskentelyoloja tällaisella helteellä, saati kauhean villapölyn ympäröimänä. Suojavarusteet päällä, helteisessä säässä, ahtaalla välikatolla villapölyssä… Onneksi työ aloitettiin jo aamulla, niin lämpötila ei ollut noussut vielä helle lukemiin. Pari paikkaa oli meidän työmaamme jälkeen kuulemma luvassa, joten lämpöä varmasti riitti myöhemmin.

Villoittaminen aloitettiin talon toisesta päädystä niin, että asentaja peruutti kokoajan taaksepäin kohti välikaton luukkua ja työnsi samalla letkua ulos sitä mukaa, kun työ valmistui. Tämä siksi, että kulkeminen on helpompaa, eikä tallota juuri asennettuja villoja. Työ itsessään kesti noin 1,5h tämän kokoisessa talossa. Siihen päälle tietenkin kaikki etukäteisvalmistelut ja tavaroiden pakkaaminen autoon. Kaikki sujui hyvin koko asennuksen ajan, eikä mitään ongelmia onneksi ilmaantunut. Isoverin asennusporukka oli mukavaa ja jaksoivat hienosti kertoa puhallusvillan asentamisesta ja sen eri vaiheista tällaiselle ummikolle. Nyt on taas opittu uutta ja oli mukava päästä seuraamaan tätäkin työvaihetta, kun siihen mahdollisuus tarjoutui! Vaikka sitten silmät ristissä yövuoron jäljiltä, mutta olenpa taas viisaampi :)


Isover puhallusvilla, puhallusvilla, kokemuksia Isover puhallusvillasta,


Laitoin Mikon aiemmin tällä viikolla kiipeämään välikatolle ottamaan kuvan ennen puhallusvillan saapumista. Alla olevasta kuvasta näkee hieman, miltä välikatolla näytti ennen villan saapumista. Samoin puhallusvilla toimituksen jälkeen Mikko sai taas kiivetä kuvailemaan ja alla kuva myös välikatolta villoitettuna. Melkoinen muutos kuvien välillä.


välikatto, Jukkatalo, Isover, puhallusvillan asentaminen, puhallusvilla


Puhallusvilla, Isover, Puhallusvillan asentaminen, kokemuksia puhallusvillasta


Eiköhän lämpö pysy hyvin sisällä ensitalvena!


4 kommenttia:

 1. Ennen ja jälkeen kuvat ovat parasta! Niistä saa niin hyvän kuvan siitä mitä on tapahtunut... Ja pakko sanoa, että enpä tiennyt puhallusvillan olevan valkoista, vaikka sitä on meidän mökkerönkin katolle laitettu. Minä en siis jaksanut käydä kuvaamassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kuin lumihiutaleita olisi leijaillut, kun villaa puhallettiin :D

   Itse olen nähnyt kellertävääkin puhallisvillaa ja sitten tätä valkoista... ei mitään tietoa onko vielä jotain muitakin värejä olemassa.

   Ja samaa mieltä ennen ja jälkeen kuvista. Ihan huippua katsella jotain vanhoja kuvia rakentamisen alkuvaiheilta ja huomata kuinka paljon hommat ovat edistyneet. Ei sitä edes muista enää kaikkea, miltä mikäkin näytti missäkin vaiheessa.

   Poista
 2. Moikka, eksyin blogiisi googlen kautta. Kiitos selvennyksestä teksteineen ja kuvineen. Iso plussa ennen-ja-jälkeen kuvista, aina mukavempi katsoa niitä kun lukea vain tekstinä minkälaista alussa oli.

  VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.