torstai 8. helmikuuta 2018

Vaatteet järjestykseen Ikean Pax-säilytysjärjestelmän avulla


Ikea Pax vaatekaappi, Ikea pax vaatekaapit, Ikea pax alennus
Ikean reissu takanapäin, enkä malta enää odottaa sitä hetkeä, että päästään muuttamaan ja saan kaikki vaatteeni vihdoin vaatehuoneeseen omille paikoilleen. Tämän hetkisen vuokra-asunnon säilytystilat eivät ole nimittäin mistään suurimmasta päästä, joten lisätila vaatteiden säilytykseen olisi tervetullutta. Jo taloa suunnitellessamme tärkeimpinä toiveinamme olivat makuuhuoneiden yhteyteen vaatehuoneet. Mielestäni säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa ja ennemmin otan erillisen vaatehuoneen makuuhuoneen yhteyteen, kuin täytän makuuhuonetta vaatteiden säilytyksen takia kaapeilla ja lipastoilla. Lopulta kolmeen neljästä makuuhuoneesta vaatehuoneet toteutettiin. Olemme törmänneet monissa taloesittelyissä Ikean Pax- säilytysratkaisuihin ja saaneet niistä hyvää palautetta. Kuulemamme mukaan ovat helposti muunneltavia, tukevia ja hintalaatusuhteeltaan hyviä ratkaisuja, joten päädyimme hankkimaan meillekin vastaavat.



Ikea Pax suunnitteluohjelma, Ikea pax suunnitteluAjoimme lähimpään Ikeaan ja menimme tutustumaan tarkemmin kyseisiin Pax-tuotteisiin. Reissumme päätavoitteena oli siis tulevien vaatehuoneidemme säilytysratkaisujen suunnittelu ja tilaaminen. Toki kaikki heräteostokset olivat myös sallittu, kuten aina Ikeassa käydessä ;) Ikeassa on mahdollista suunnitteluohjelman avulla toteuttaa visioitaan ja helpottaa suunnittelua. Ohjelmaa voi käyttää joko paikanpäällä Ikeassa tai kotikoneelta käsin. Paikanpäällä suunnittelussa on toki se etu, että myyjät ovat auttamassa ja saat vastauksen heti, mikäli jokin mietityttää. Samoin paikanpäällä voit vertailla mallivaatehuoneita ja ottaa niistä ideoita oman vaatehuoneen suunnitteluun. Vaatekaapin sisälle valittavat vaihtoehdot ovat myös nähtävillä luonnossa. Suunnitteluohjelma itsessään oli erittäin kätevä ja helppo käyttää. Ensin ohjelmalla luotiin mittojen mukaan huone, johon tulevat säilytysratkaisut tullaan sijoittamaan, myös ovet ja ikkunat on mahdollista sijoittaa paikoilleen. Kun huone on valmis, voi suunnittelun aloittaa. Ohjelma on myös siitä hyvä, että se ei anna asettaa suunniteltua runkoa esimerkiksi senttiäkään toisen päälle, vaan mahdollistaa ainoastaan ne ratkaisut, jotka ovat oikeastikin toteutettavissa.

Ikea Pax vaatekaappi, Ikea Pax tarjousRungonsyvyys on valittavissa kahdesta eri vaihtoehdosta ja rungon saakin tilattua joko 35 cm tai 58 cm syvänä. Samoin korkeudeksi on mahdollista valita joko 201 cm tai 236 cm korkeat rungot. Meille valikoitui nämä korkeammat 260 senttimetrin huonekorkeudesta johtuen. Ovia emme runkoihin vaatehuoneeseen sijoittamisen takia tarvitse, mutta näistäkin löytyy kattava valikoima, mikäli suunnitelmissa on ovellinen kaapisto. Kun rungot oli valittu ja mitoitettu huoneisiin sopiviksi, pääsimme pohtimaan sisältöä. Sisällöksi valitsimme vain hyllyjä, tankoja ja ulosvedettäviä laatikoita. Monia muitakin vaihtoehtoja näiden lisäksi kyllä löytyy valikoimasta, mutta emme kokeneet tässä vaiheessa muille tarvetta. On tasoa koruille, ulosvedettävää henkaritelinettä tai verkkokoria. Hyvä puoli Pax säilytysratkaisussa on, että sisusteita pystyy jälkeenpäin muuttamaan, mikäli jokin ratkaisu ei tunnukaan toimivalta tai muutaman vuoden päästä säilytystarpeet muuttuvat.


  
Kun suunnitelma on valmis sen voi tulostaa tai tallentaa. Tallentaminen on erittäin hyvä, mikäli suunnitelma jää kesken ja haluat muokata sitä vielä tai tilaaminen tulee ajankohtaiseksi vasta myöhemmin. Ohjelma luo jokaiselle suunnitelmalle oman koodin, jolla suunnitelma löytyy jatkossa suunnitteluohjelman kautta, joten kannattaa laittaa koodi talteen, ettei tarvitse aloittaa suunnitelmia uudelleen alusta. Tulostettava versio on myös kätevä, sillä siitä näet kuvan suunnitelmistasi sekä edestä että ylhäältäpäin. Tämän lisäksi tulostuu lista kaikista tarvikkeista, hinnat eriteltyinä, hyllypaikat sekä tuotteiden sen hetkinen varastotilanne. Kätevä systeemi kaiken kaikkiaan, ei muuta kuin suunnittelemaan omiin tarpeisiin sopivaa vaatehuonetta!



Ikea Pax 3d kuva, Ikea Pax, Ikea




Follow my blog with Bloglovin

4 kommenttia:

  1. Meillä myös vastaavat pohdinnat menossa, ja Ikeasta kovin mielellään kaapit ottaisimme. Mittojen kanssa ei vain ihan mennä yksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oothan huomannut, että tässä kuussa Ikeassa vaatehuoneviikot ja Ikean Pax rungot -20% :) Meillä kävi varmaan tuuri vaatehuoneiden mittojen suhteen ja saatiin kalustettua järkevästi

      Poista
  2. bookmarked!!, I really like your blog!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.