tiistai 30. tammikuuta 2018

Vessa


Muutama onkin ehtinyt jo kyselemään, eikö tulevaa vessaa ja sen kalusteita esitellä lainkaan? No nyt esitellään, sillä suunnitelmat on saatu viimein valmiiksi! Pientä viilausta on kalusteiden suhteen tehty ja nyt kalustekuva on valmis. Kalusteet tulevat Puustellilta, kuten kotimme kaikki muutkin kiintokalusteet vaatehuoneiden säilytysjärjestelmiä lukuun ottamatta. Meille tulee vain yksi vessa, vaikka jossain kohtaa taloa suunnitellessamme mietimme toisen vessan sijoittamista taloomme ja olihan se hetken aikaa piirrettynä pohjapiirrokseenkin. Emme kuitenkaan kokeneet toista vessaa tarpeelliseksi, emmekä myöskään halunneet toista wc-istuinta sijoitettavan pesuhuoneeseen, kuten monissa taloissa nykyään toisen vessan sijoitus on ratkaistu. Edelleen uskomme yhden vessan riittävän hyvin. Katsotaan muuttuuko mielipiteemme myöhemmin matkan varrella.

Vessamme on 2,7 neliön kokoinen, joten ei mistään suurimmasta päästä. Taloa suunnitellessa pohdimmekin vessan kokoa muutamaan otteeseen ja kiinnitimme useissa talonäytöksissä ja asuntomessuilla huomiota muun muassa vessojen kokoon. Ainakin minun on paljon helpompi hahmottaa kyseisen tilan koko ihan luonnossa kuin pelkästään paperilla tai mittanauhan kanssa pitkin kämppää pyörien ja mittaillen. Päädyimme tulevan vessamme olevan sopivan kokoinen tarkoitukseensa. Vessan oviseinä on vino, jolla saatiin lisää avaruutta eteisen käytävään. Tämä on tällä hetkellä ainakin osoittautunut oikein hyväksi ideaksi, sillä käytävä on tilavamman oloinen, mitä osasimme odottaa!

Vessaan tulee 120cm leveä allaskaapisto, jossa altaan alapuolella on kaksi vetolaatikkoa. Halusimme tämän lisäksi myös enemmän säilytystilaa, joten viereen tulee vielä korkea kaappi kahdella avohyllyllä, jonka ylä- ja alapuolelle ovelliset kaapit. Avohyllyt tuovat mukavasti ilmavuutta, eikä kaluste näytä niin raskaalta pienessä tilassa. Vessan kalusteet tulevat korkeakiilto valkoisina, samoin allas on valkoinen. Kalustekuvasta poiketen peiliksi haluaisin led taustavalaistun peilin epäsuoralla valolla, mikäli sellainen jostain löytyisi sopu hintaan. Peilin suhteen täytyy jatkaa vielä etsintää. Wc istuimesta ja hanavalinnoista kirjoittelinkin jo aiemmin. Hanaksi on tulossa perinteinen Oraksen Safira 1012 ja wc istuimen virkaa toimittaa Ido Glow 60 huuhtelukaulukseton malli.

 

Vessa on ollut ainoa huone, jonka materiaalit olemme päättäneet jo rakentamisprojektin alkuvaiheessa. Muiden huoneiden suunnitelmat ovat sen sijaan ankaran pohdinnan alla ja muuttuvat aina silloin tällöin, kun saan jonkun uuden idean. Vessan suunnitelmat ovat kuitenkin pysyneet samana alusta alkaen ja vessasta tulee musta. Samanlainen kuin aiemmassa talossani, sillä siihen emme ehtineet lyhyestä remontin jälkeisestä asumisesta johtuen vielä kyllästymään. Sen sijaan tykästyimme siihen niin paljon, että aiomme käyttää samoja materiaaleja tulevassa talossammekin. Seiniin tulee kauttaaltaan K-raudassa myytävä Cellon Wabi niminen 20x40cm kokoinen musta laatta vaaka suunnassa ja lattia tulee saman sävyisellä mustalla 10x 10cm laatalla. Yhteen seinään laitamme pystysuunnassa Wabi laatan kanssa yhteensopivan Rugiada sarjan a ja b laatoista kohokuvioisen yksityiskohdan katosta lattiaan. Laatassa on kuin helmeileviä vesipisaroita, jotka valuvat seinää pitkin, kunnes laattarivin alaosaan tulee yllä olevan kuvan oikeanpuolimmainen laatta, jossa pisarat ikään kuin hiipuvat. Ehkä hieman hankala selittää, mutta kuva kertokoon paremmin, kunhan laatat saadaan aikanaan seinään. Moni on ensikuulemalta epäillyt valintaamme ja kysynytkin, että tuleeko vessasta liian synkkä. Kokemuksesta voin kertoa, ettei tule. Valkoiset kalusteet, valkoinen katto, wc-istuin ja valkoinen ovi tasapainottavat hyvin tilaa.


Yhteistyössä: Puustelli

1 kommentti:

  1. Vitsi itsekin haluaisin tällaisen valmiin suunnitelman tilata mistä näkee lopputuloksen. Kun meille tehdään meidän mummolle vierastila, mihin tulee pesevä wc ja muutenkin tarvitsee nähdä tuleeko tilaa tarapeksi liikkua rollaattorilla. Avohyllyt ovat käytännölliset myös tuon ilmavuuden lisäksi ja led-valoja myös itse suosin.

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.