lauantai 27. tammikuuta 2018

Talo on luovutettu meille

Heti alkuun on pakko todeta, että aika on mennyt aivan mielettömän nopeasti! Tuntuu siltä, kuin juuri hetki sitten olisimme vasta kaataneet puita tontilla tai laittaneet nimet paperiin ja sopineet talotoimituksesta Jukkatalon kanssa. Kaikki on edennyt ajallaan, eikä viivytyksiä ole tullut missään kohtaa, joten Jukkatalo väli luovutti talon meille tällä viikolla. Talon otimme siis Sisusta Itse -toimituksella, eli sisäpuolen työt kuuluvat meille levypinnoilta eteenpäin. Lyhyesti kerrottuna tässä kohtaa meillä on väliseinät pystyssä ja niissä kipsilevyt paikoillaan, sähkö- ja vesijohdot ym. asennettuina samoin ilmastointi. Poistoilmalämpöpumppu on kytketty myös toimintaan lattialämmityksen osalta. Katto on auki ja sen levytys kuuluu meille. Haluamme levytetyn katon ja nyt katon ollessa auki saamme itse katsottua vielä kaikki tulevien valaisimien paikat juuri niille kohdin, kuin haluamme. Toki alustavat suunnitelmat on sähkövetojen osalta tehty. Tästä eteenpäin kaikki on siis meidän käsissä ja etenee sitä mukaa, kun töiden ohella ehdimme tekemään. Mitään tarkkaa muuttopäivää emme ole itsellemme asettaneet, vaan toivomuksena on päästä kesän aikana muuttamaan. Reippaasti tehdään, mutta silti siististi ja tarkasti, kiirettä ei aleta pitämään, vaikka kova hinku molemmilla onkin saada talo valmiiksi!

16.8.2017 Puun kaatoa

Meiltä on paljon kyselty kokemuksia Jukkatalosta ja onko kaikki mennyt kuten on pitänyt. Ajattelinkin hieman käydä läpi tuntemuksiamme, kuinka kaikki on sujunut Jukkatalon kanssa tähän mennessä. Aivan alussa vasta pohtiessamme olisiko rakentaminen meille se mahdollinen vaihtoehto vierailimme ensimmäisen kerran Jukkatalon toimipisteessä Porissa. Sari Uusitalo otti meidät vastaan ja mieleen jäi todella positiivinen kuva itse Sarista ja Jukkatalosta. Kaikki selitettiin niin, että ensikertaa rakentamista suunnitteleva ymmärsi ja oltiin aidosti kiinnostuneita suunnittelemaan juuri meidän tarpeisiimme sopivaa taloa. Hiottiin ja viilattiin suunnitelmia suuntaan ja toiseen useita kertoja, kunnes sopiva pohja tulevalle talollemme löytyi. Sari osasi esittää myös hyviä ideoita koskien tulevaa taloamme ja osasi tietenkin ottaa huomioon myös monia asioita, joita itselle ei tullut mieleenkään. Vertasimme yhteensä kuusi eri talofirmaa ja näistä Jukkatalo nousi esiin meille sopivimpana talontoimittajana. Tiesimme mistä maksamme, mitä talotoimitus pitää sisällään, mitkä asiat kuuluvat meidän hoidettaviksemme ja mitkä hoitaa Jukkatalo. Halusimme alkaa yhteistyöhön heidän kanssaan, emmekä ole päivääkään katuneet.


19.10.2017 Talon perustukset valmiina

Pohjatyöt kuuluivat meille, jonka jälkeen Perustava tuli tekemään perustukset kuntoon. Tästä eteenpäin Jukkatalon eri rakennus- ja asennusporukat ovat hoitaneet kaiken tähän asti valmiiksi. Kenestäkään ei ole huonoa sanottavaa, jokainen on hoitanut oman osa-alueensa hienosti. Aina on voinut kysyä, jos joku on askarruttanut, ja aina on saanut vastauksen kysymyksiin. Meiltä on kyselty toiveita, miten mikäkin asia tehdään, mikäli jotain on ollut mahdollista tehdä muutamalla eri tavalla. On ollut hieno huomata, kuinka asiakkaita halutaan kuunnella, eikä tehdä vain omin päin päätöksiä kysymättä. Meidät on pidetty ajan tasalla, mitä milloinkin tapahtuu ja kommunikaatio on toiminut puolin ja toisin hienosti. Kaikki on hoitunut ajallaan ja aikataulussa on pysytty, kuten alussakin jo mainitsinkin. Rakennustyömaa on pysynyt siistinä ja jokainen on siivonnut omat jälkensä, joten ylimääräistä työtä ei ole koitunut siivouksenkaan merkeissä. Erityiskiitokset haluamme lähettää Luodon Janille ja hänen porukalleen! Emme olisi voineet parempaa tiimiä saada taloamme pystyttämään. Pystyimme rauhallisin mielin seuraamaan projektia, kun osaavat miehet olivat hommissa. On hienoa seurata vierestä, kun osaamista löytyy ja hommat hoituvat!


14.11.2017 Kattotuolien asennusta

Kuten yllä olevasta tekstistä voi päätellä, niin olemme edelleen tyytyväisiä, että valitsimme Jukkatalon tulevaa kotiamme rakentamaan. Kauhulla olemme seuranneet muutamaa rakennusprojektia ja blogia, joissa kaikki ei ole mennyt läheskään niin kuin on pitänyt. Aina tietenkin voi sattua mokia ja virheitä, mutta paljon vaikuttaa myös se, kuinka asiat korjataan, jos jokin virhe tapahtuu. Toivotaan, että jatkossakin voimme olla yhtä positiivisella mielellä Jukkataloa kohtaan ja suositella heitä muille rakentajille, kuten tähän mennessä olemme voineet tehdä. Jukkatalon tekniikkatiimi tulee myöhemmin asentamaan vielä valaisimet, hanat, suihkut ynnä muut, kun olemme saaneet talon siihen pisteeseen, että näiden asennus voidaan suorittaa. Asennus kuuluu siis heille. Itse aloitamme hommat katon levytyksellä. Seinien tasoituksen ja pohjamaalauksen suhteen olemme saaneet suosituksia hyvästä tekijästä ja olemmekin alkaneet pohtimaan, jos teettäisimme kyseiset hommat ammattilaisella. Säästyisi aikaa ja hermoja, mutta katsotaan mihin asian suhteen lopulta päädytään. Tällä hetkellä koitamme kovasti tehdä lopullisia päätöksiä tapettien ja maalattavien seinien suhteen, ei ole helppoa. Ensin sitä luulee tietävänsä mitä haluaa, mutta aina löytyy lisää vaihtoehtoja ja lopulta on pää niin pyörällä, ettei enää itsekään tiedä mitä haluaa! Mutta eiköhän se tästä!


Käyhän kurkkaamassa Aikataulu osiosta,
kuinka rakennusprojektimme on edennyt ja mitä on tehty missäkin vaiheessa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.