lauantai 30. joulukuuta 2017

Sähköä ilmassa

Joulutauko on vietetty ja projekti etenee jälleen. Joulun jälkeen oli kolme arkipäivää, jolloin joku mahdollisesti tulisi rakennukselle jatkamaan hommia, mutta viimeistään viikolla 1 hommat jatkuisivat täydellä teholla. Keskiviikkona ei näkynyt ketään ja ajattelimmekin, että hommat varmaan jatkuvat uudenvuoden jälkeen. Saimme kuitenkin yllättäen torstaina puhelun sähkömieheltä, että hän oli saapunut tontille ja tarvitsi ulkovalaisimien paikat tietoonsa pikimmiten, jotta pääsisi aloittamaan sähkötyöt. Muutama hikikarpalo nousi otsalle ja ajatus siitä, että nytkö ne pitäisi lopullisesti päättää. Suurimmaksi osaksihan olimme onneksi ehtineet valaisimien paikat jo suunnitella, mutta muutama hankalampi kohta oli jätetty vielä pohdinnan alle. Emme olleet yhtään varautuneet tontille lähtöön ja päivään oli molempien osalta suunniteltu muuta ohjelmaa, mutta onneksi molemmat saimme kuitenkin järjestettyä niin, että pääsimme paikalle. Ei auttanut kuin ottaa valaisin käteen ja alkaa merkitä valaisimien paikkoja ulkoseiniin. Olisi ollut mukava saada tieto tästä, vaikka edellisenä iltana, niin olisimme voineet käydä valaisinten paikat merkkaamassa seiniin valmiiksi ihan ajan kanssa. Jukkatalon suuntaan menikin vähän palautetta, että eivät voi olettaa meidän pääsevän aina paikalle noin nopealla varoitusajalla. Ymmärsivät asian ja tiedonkulussa oli ollut ilmeisesti häikkää siellä päässä. Valaisimet löysivät kuitenkin paikkansa ja muutama hankalampi tapaus tuli ratkottua pikaisesti. Toivotaan, että teimme oikeat päätökset valaisinten sijoittelun suhteen, eikä jälkeenpäin tarvitse harmitella.    


ulkovalaisimien paikat merkattuna seinään, ulkovalaisin, ulkovalaisin asennus
Ulkovalaisimen kohta piirrettynä seinään ja putki sähköjohdolle

Aiemmin täällä blogissa kerroin, että lattian hionta kuuluu kokonaisuudessaan meille. Aloimme kuitenkin asiaa selvittämään tarkemmin, kun Tummaa Puuta - blogin kirjoittaja oli meihin yhteydessä, kiitos siitä! Heille tuli myös Jukkatalo ja hionta kuului rakennusporukalle. Näinhän se oli lopulta meilläkin. Eli rakennusporukka tekee kevyen hionnan ennen väliseinien pystytystä ja hioo niin sanotun betoniliiman pois lattiasta. Pesuhuoneesta laatoitusten alta ja muualta korkeimpien kohoumien kohdalta hionta jää meidän viimeisteltäväksemme. Molemmat olimme siinä käsityksessä miehen kanssa, että kaikki hiontaan liittyvä olisi kuulunut meille, ehkä odotimme vain niin kovasti, että pääsemme jo talon puolelle tekemään jotain itse. Iloksemme torstaina oli talolle ilmaantunut sähkömiehen lisäksi myös seuraava rakennusporukka. Tämä porukka tuli valmistelemaan väliseinien asennusta. Aloittivat tällä lattian hionnalla ja tämän jälkeen kantoivat väliseiniin tulevan puutavaran, villat ja kipsilevyt sisälle valmiiksi odottamaan aloitusta.


väliseinien kipsilevyt, väliseinien puutavara, Jukkatalo valmistuu

Poikkesimme vielä illalla työmiesten lähdettyä talolla katsomassa, kuinka hommat olivat edistyneet. Jätimme samalla aiemmin ostamamme Spore True ovikellon odottamaan sähkömiestä ja asennusta. Tulevasta ovikellostamme kirjoittelinkin aiemmin ja siitä voit lukea täältä. Talolla ollessamme molemmat kiertelimme ympäri taloa ja huutelimme toisillemme "hei katso täälläkin on pistorasian paikka valmiina, hei tähän on tullut jo valokatkaisimille paikat!". Meitäkin alkoi jo ihan huvittaa, kuinka iloitsimme sähköjohdoista ja pistorasioiden paikoista, mutta on se vaan hienoa, kun hommat etenee ja tuleva koti valmistuu reipasta vauhtia. Vielä kun saadaan väliseinät paikoilleen, niin hahmottaisi kokonaisuuden paljon paremmin. Noin neljä viikkoa ja talon pitäisi olla siinä kunnossa, että se luovutetaan meille ja saamme alkaa itse hommiin. Aika on mennyt kyllä mielettömän nopeasti siitä lähtien, kun koko projekti alkoi.

valokatkaisimien paikat, valokatkaisimien asennus, valokatkaisimien asennus omakotitaloon
Valokatkaisimien paikat alkavat hahmottumaan (Huom. ulko-ovi ei lopullinen)


vesimittarin asennus, vesimittarin asennus omakotitaloon
Vesimittari oli asennettu tällä viikolla myös paikoilleen1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen projekti ollut teillä. Meillä olisi haaveena saada sähköt ja muut mukavuudet mökille lähivuosina. Sitä varten pitäisi varmaan tehdä ainakin teleputkien ja sähköputkien alitukset. Eli tontti varmaan tulee myllättyä aikalailla. Noh, saapahan hyvän syyn uudistaa pihamaata.

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.