tiistai 19. joulukuuta 2017

Sitä sun tätä

Ajattelin kirjoitella vähän myös asioista, jotka eivät ihan kokonaan omaa postaustaan tarvitse, mutta ansaitsevat tulla myös mainituiksi. Siitä on nyt jo pari viikkoa, kun Vesivekin asennusporukka kävi asentamassa tikkaat, rännit, kattoturvatuotteet ja lumiesteet paikoilleen. Nämä kaikki olimme ottaneet mukaan Jukkatalon pakettiin, joten tässä vaiheessa ei tarvinnut alkaa itse tilailemaan mitään tai kilpailuttamaan eri firmoja. Vesivekistä jäi positiiviset kokemukset. Asennus sujui hyvin ja kaikki meni juuri niin kuin oli suunniteltu. Pyysimme heiltä tarjouksen myös autotallin osalta, mutta vielä ei ainakaan kauppoihin asti päästy. Jatketaan selvittelyä. Tällä hetkellä nuo mustat rännit ja kourut näyttävät hieman rajuilta pohjamaalattua taloa vasten, mutta eiköhän ensi kesänä näytä jo ihan erilaiselta, kun talo on maalattu. Talostahan tulee siis tummanharmaa ja koristelistat / ikkunanpielet tulevat valkoisiksi.Pimeät illat on käytetty myös hyödyksi ja suunniteltu ulkoseiniin tulevien valaisimien paikkoja ja määriä. Vuorotellen on kiivetty tikkaiden kanssa pitämään valaisinta sopivalla korkeudella toisen katsellessa kauempaa miltä näyttää, vai näyttääkö miltään. Yhteisymmärrykseen valaisimien sijoittelusta on päästy ja nyt odotellaan vain sähköjä, jotta valaisimet voidaan asentaa. Jukkatalon Sisusta itse toimitukseen kuuluu muutama ulkovalaisin automaattisesti. Valaisimista oli eri vaihtoehtoja, joista sai valita mieleisensä. Päätimme kuitenkin jättää kaikki ulkovalaisimet pois toimitussisällöstä ja hankkia ne omatoimisesti. Valaisimet ostimmekin tarjouksen uhreina jo elokuussa Bauhaussista, ota 3 maksa 2 tarjouksen aikana. Meille on tulossa tummanharmaat Aneta union- merkkiset alas ja ylös valaisevat led-valaisimet. Tyyliltään valaisimet ovat yksinkertaiset, eivätkä liikaa huomiota herättävät. Uskon myös, että valaisimen tumma väri pysyy kauemmin siistinä, ainakin valkoiseen verrattuna. 

Aneta union- merkkiset alas ja ylös valaisevat led-valaisimet, ulkoseinävalaisin, valokiila,

Seuraavana esittelyyn pääsee pieni, mutta tärkeä asia, nimittäin ovikello! Täytyyhän senkin sopia ulkonäöltään tulevaan taloomme ja miellyttää silmää. Luvassa oli siis surffailua netissä ja vertailua erilaisten ovikellojen välillä. Yksinoikeudella voiton vei lopulta Spore True ovikellopainike Led- valolla. Ovikellon painike on kokonaan metallia ja sitä ympäröi led-valo. Meidän tuleva ovikellonpainike on alumiinin värinen valkoisella valolla varustettuna. Värivaihtoehtoja oli toki muitakin, mutta tämä miellytti eniten silmää. Toisten mielestä varmasti ihan mitätön asia, mutta itse kuulun näihin, joiden mielestä tälläkin on väliä. Sillä ovikellokin voi olla kaunis tavalliseen tylsän näköiseen painikkeeseen verrattuna. Spore True on siitä helppo, että se soveltuu asennettavaksi kaikkien tavallisten sähköistettyjen ovikellojärjestelmien painonapiksi, joten mitään suuria muutoksia ei alkuperäisiin suunnitelmiin tarvittu. Vain painonapin kytkentä ja sillä selvä.

Spore True ovikellon painonappi kokemuksia
Kuva täältä

Autotallin ulkovuorilaudoituksesta on osa kysellyt, että miten niiden kanssa kävi. Hyvin kävi, sillä aiemmin tilatut meille vääränlaiset ulkovuorilaudat saatiin myytyä. Uudet ulkovuorilaudatkin saapuivat ajallaan ja ovat menossa seinään kovaa vauhtia. Autotallin nosto-ovet ovat myös paikoillaan, joten hommat etenevät hienosti. Klikkaamalla tästä pääsee lukemaan ulkovuorilautojen kanssa tapahtunutta kömmähdystä, josta kirjoittelin aiemmin blogissa. Talon osalta tällä hetkellä meneillään pientä taukoa, sillä asennusporukat pääsevät joulunviettoon ennen meidän projektin seuraavan vaiheen kimppuun käymistä. Mahdollisesti asennusporukka tulee jotain tekemään joulun välipäivinäkin, mutta toden teolla projektin eteenpäin vieminen jatkuu viikolla 1. Tällöin luvassa sähköjen vetoja, väliseiniä ja levytystä näin pääpiirteittäin lueteltuna. Aikataulussa ollaan edelleen ja innolla odotamme sitä hetkeä, kun Jukkatalo luovuttaa talon meille ja saamme aloittaa talon sisäpuolisten töiden kanssa.

Ulkovuorilautaa autotallin seinässä

kymppitallit.fi nosto-ovet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.