maanantai 21. elokuuta 2017

Pois alta risut ja männynkävyt.. ja kannot

Puut saatiin tosiaan kaadettua kaikki silloin kahden päivän urakoinnin aikana. Risut kuljetettiin pois tontilta läheiseen maanrakennusfirmaan, johon ne saa ilmaiseksi toimittaa edelleenkäyttöä varten. Menevät esimerkiksi hakkeeksi tms. Päädyimme lopulta siihen, että puiden rungotkin vietiin mieheni sukulaisten luokse, jossa klapikoneella saamme niistä tehtyä helposti parin vuoden polttopuut. Polttopuiden säilytyskin onnistuu heidän nurkissaan, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia tai alkaa rakentamaan mitään väliaikaista varastoa tontille polttopuita varten. Eivätkä ainakaan ole sitten tiellä tontilla missään vaiheessa rakennusprojektia. Kiitokset heille tätäkin kautta!


Kaivurin tilasimme tontille ajatuksena ensin poistaa kannot ja sen jälkeen kuoria pintamaa pois. Päästään eroon samalla ylikasvaneista puskista ja pensaista, jotka ovat tonttia ehtineet kovasti valloittaa. Toki iso osa meni jo matalaksi puita kaataessa ja tonttikin näytti paljon isommalta heti kun ylimääräiset ryteiköt liiskaantui samalla kun puita kaadettiin. Uteliaisuuttamme ajelimme viikonlopun aikana tontin ohi ja katsoimme joko kaivuri olisi saapunut. Siellähän se oli ja hommatkin oli jo aloitettu. Kantoja oli kaivettu ylös maasta reippaasti. Sekä kaupungin miehet, että sähköyhtiön miehet kävivät myös viime viikolla kaivurikuskin työtä helpottaakseen merkkailemassa tontin reunassa meneviä sähköjohtoja ja muita, niin on helpompi sitten kaivaa kun tietää vähän missä johdot ja vastaavat menevät.
Muutaman päivän sisällä oli kaikki kannot kaivettu ylös ja kuskattu myös pois. Suurin osa maata oli myös kuorittu ja nättiä siistiä pintaa oli jo reilusti näkyvillä. Hienoa tällainen näkyvä muutos, sillä tuntuu että nyt todellakin tapahtuu ja asiat etenee, vaikkakin pitkä matka vielä kuljettavana ennen kuin talo tönöttää pihassa pystyssä.


2 kommenttia:

  1. Meidän mökin pihalta kaadettiin muutamia puita ja kantojyrsimellä saatiin kannot pois. Tosiaan näyttää tontti paljon isommalta ja avarammalta, kun osa puista saatiin edestä pois.

    VastaaPoista
  2. Mekin viimein löysimme sopivan tontin tänä kesänä täältä Espoosta. Hieman pitää siistiä puita, kantoja ja kiviä ennen talven tuloa ja maan jäätymistä. Loput maanrakennustyöt jäänee ensi kevääseen. Onneksi meillä ei ole rakentamisen kanssa mikään hirveä kiire.

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.