keskiviikko 16. elokuuta 2017

Asiat etenee!

Nyt on asiat lähteneet rullaamaan eteenpäin! Parin viikon sisään tuli urakalla pyyntöjä yksityisnäytöistä. Tuntuikin, että joka päivä sai tehdä siivoukset ja poistua näyttöjen tieltä aina jännittäen, että joko viimein tulisi se odotettu tarjous ja päästäisi lopulta myyntihinnasta sopuun. Ja niinhän siinä kävi, että yhdet katsojat tulivat jo toistamiseen ja olivat erittäin kiinnostuneita ja kertoivat lähtevänsä pohtimaan tarjousta. Siinä sitä jännitettiin molemmat, mies ja minä kädet hikisenä. Puhelinta tuli tuijotettua taukoamatta ja jokainen kaverinkin laittama viesti tai vastaava herätti jo toivon kipinän, että joko nyt välittäjä soittaa tai ottaa yhteyttä.


Viimein se soitto sitten tuli ja välittäjä kertoi asiakkaiden tehneen tarjouksen, jes! Hinnasta alettiin käymään keskustelua. Tarjouksia ja vastatarjouksia toimitettiin toisillemme välittäjän kautta ja taas odoteltiin kädet hikisenä puhelimen soimista. Yksi yökin piti välissä viettää jännittäen kunnes seuraavana päivänä saatiin soitto ja ostajaehdokkaat olivat nostaneet tarjoustaan, vielä ei valitettavasti tarpeeksi, joten vielä mietintää vastatarjouksesta. Vastatarjous tehtiin ja lähdettiin jännittämään vanhempieni luo saapuneeseen porealtaaseen asiaa, puhelin toki lähettyvillä taas soittoa kuumeisesti odottaen. Uuden porealtaan testaus jäi vähän toissijaiseksi tämän kaupankäynnin viedessä ajatukset, mutta mikäs siinä lämpimissä poreissa pohtiessa tulevaa. Joko me päästään rakentamaan?Soitto saatiin ja nyt oli ostajaehdokkaiden tarjous jo enemmän kyseisessä summassa, jolla olimme ajatelleet myydä. Ankaraa pohdintaa luvassa, että myydäänkö sillä, vai mitä tehdään. Saunan lauteilla se päätös sitten tehtiin, hyväksytään ja myydään!! Tämä tarkoitti siis sitä, että asiat alkavat nyt etenemään vauhdilla. Tontin ostolle ei ollut vielä sovittu tarkkaa päivää, oli sovittu ainoastaan kauppojen tapahtuvan seuraavien viikkojen aikana. Oli siis sovittava tontin kauppapäivä, tehtävä myös ratkaisu talofirmasta, jonka kanssa alamme asiaa viemään eteenpäin. Kriteerinä kaupoille talon ostajilla oli talon vapautuminen elokuun lopussa, joten kolmisen viikkoa jäi aikaa hommata meille vuokra-asunto ja saada kämppä tyhjäksi määräaikaan mennessä. Kuntokartoitus talossa pidettiinkin jo heti muutaman päivän päästä ja siinä ei mitään ihmeitä löytynyt, joten kaupat tulee ja taas yksi murehdittava asia vähemmän. Itsehän pelkäsin että talosta löytyy meidän tuurilla jotain yllättävää, emmekä vieläkään pääsisi kohti rakentamisprojektia, mutta onneksi kauhukuvat olivat vain omassa päässäni!


Vuokra-asuntokin löytyi suht helposti ja sopimus siitäkin tehtiin saman viikon aikana. Olisinko käynyt katsomassa viittä eri asuntoa, mies ei valitettavasti päässyt mukaan, sillä kuntokartoituksessa vierähtikin enemmän aikaa kuin olimme ajatelleet. Yksi asunnoista tuntui eniten tarpeisiimme sopivimmalta. Sitä kävimme vielä toistamiseen katsomassa yhdessä, niin että miehenikin pääsi mukaan. Ja kelpasihan se hänellekin. Muuttaisimme alle kilometrin päähän luhtitalon alakertaan, jossa meille kuuluu myös pieni takapiha. Koirien kannalta oikein mukava. Takapihalta pääsee suoraan tutuille lenkkireiteillekin, hyvä paikka siis kaikin puolin. Avaimien luovutuksenkin suhteen saimme sovittua, että saamme avaimet 4 päivää etuajassa. Saamme siis asunnon hyvin tyhjäksi siihen mennessä kun se pitää luovuttaa uusille omistajille. Osa tavaroista ja huonekaluista menee suosiolla vanhempieni luokse säilytykseen rakentamisen ajaksi ja halusivatpa nämä talon tulevat omistajat ostaa meiltä muutamia huonekaluja, jotka olisi tässä kohtaa laitettu joka tapauksessa myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.