keskiviikko 16. elokuuta 2017

Maaperätutkimus ja asuntonäyttöjä kerta toisensa jälkeen

Tontti asiassa ollaan edetty siihen pisteeseen, että hinnasta ollaan päästy yhteisymmärrykseen ja kaupat näyttäisi tulevan, mikäli yksi asettamamme ehto täyttyy. Nimittäin maaperätutkimus on tehtävä ennen kauppojen tekoa, sillä haluamme varmistua onko tontti paalutettava vai ei, koska sillä on kuitenkin suuri merkitys budjettimme suhteen. Myyjä oli onneksi ymmärtäväinen asian kanssa ja ottaa kulut tästä hoitaakseen aluksi ja mikäli niin onnellisesti käy ettei paaluja tarvita, niin hoidamme myös nämä maaperätutkimuksesta tulleet kulut. Vastaavasti kulut jää myyjälle, mikäli tontti olisikin paalutettavaa sorttia.


Selvittelimme tällä alueella toimivia eri firmoja ja heidän hintojaan, jotka näitä maaperätutkimuksia tällä suunnalla tekee lopulta päätyen viereisen paikkakunnan kaupungin tekemään tarjoukseen. Heillä ei myöskään ollut suurta ruuhkaa ja asia hoitui jo seuraavalla viikolla. Pientä kommunikointi vaikeutta myyjän kanssa kuitenkin oli ja emme saaneet täyttä varmuutta minä päivänä kairauskone tontille olisi tulossa. Mieheni asiaa taas tiedustellessaan saikin tiedon, että mittauksia/porauksia oltaisi parhaillaan tontilla tekemässä. Itse olisimme halunneet olla toki silloin paikanpäällä, mutta näin nopealla aikataululla se ei kuitenkaan valitettavasti onnistunut töiden puolesta. Mieheni sai puhelimeen kuitenkin paikanpäällä olleen työmiehen, joka kertoikin jo olevansa lähdössä juuri tontilta pois ihmetellen, että miksi vain yksi reikä porattiin vaikka hän on paikalla tuntiveloituksella. No tämähän ei ollut missään vaiheessa tarkoitus, vaan reikiä oli tarkoitus jo porata alusta asti useampi. Asiat sujuivat joustavasti tämän työmiehen kanssa ja hän teki vielä pyytämämme pari lisäreikää tontille, jotta saatiin varmasti varmistuttua maaperästä koko tontin alueelta, eikä vain yhdestä kohtaa.


Tulokset maaperätutkimuksesta saapuikin jo samana päivänä sähköpostiin, mutta eihän niistä mitään tällainen tavallinen tallaaja ymmärtänyt. Lukuja ja erilaisia lukusarjoja peräjälkeen. Tarvittiin siis vielä insinööri, jolla olisi koulutus tehdä näistä tuloksista perustamistapalausunto, jonka myös kaupunki vaatii rakennuslupaa hakiessa. Olisipa sekin asia sitten jo hoidossa, kun rakennuslupaa aletaan mahdollisesti hakemaan. Sen verran olimme saaneet jo maaperätutkimuksen suorittaneelta henkilöltä tietoa, ettei paaluja ilmeisesti tarvittaisi, sillä tulokset eivät viitanneet siihen suuntaan. Lausunnon tekijä löytyi ja saimmekin muutaman päivän sisällä paperit sähköpostiin ja niinhän se oli että maaperä oli sellaista, ettei paaluja tarvittu. Ihan niin yksinkertainen ei asia kuitenkaan ollut, vaan perustamistapalausunnosta selvisi, että tuleva talo vaatisi anturan, jotta talon paino jakautuisi laajemmalle alueelle, eikä tarvitsisi pelätä talon painuvan tulevaisuudessa. Tämä kelpaa meille ja tontista tulisi kaupat, jes!


maaperätutkimustuloksia


Tontti asian selvittämiseen on kulunut aikaa, mutta samalla on kotonamme pidetty useampi näyttö ja asiakkaita on käynyt näytöillä, mutta edelleen se tarjous uupuu. Alkaa hieman turhauttamaan sekä minua, että miestäni nämä jatkuvat näytöt ja siivoaminen. Aina odotat, että joko nyt se tarjous tulisi ja sitten välittäjä ilmoittaa, että katsojilla vielä oma myymättä tai pahimmassa tapauksessa ei vielä edes omaa asuntoa myynnissä, plääh... Muutama vuokralla asuja ensiasunnon ostajapariskunta oli käynyt myös taloa katsomassa, mutta heiltäkään ei tarjousta kuitenkaan ollut tullut. Ei auta kuin koittaa tsempata ja jaksaa edelleen siivota ja toivoa parasta. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä, että näytöissä riittää porukkaa ja yksityisnäyttöjäkin varaillaan mukavaan tahtiin. Eiköhän se ostajakin sieltä vielä ilmaannu ja päästään suunnitelmissa eteenpäin viimein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.