torstai 17. toukokuuta 2018

WC:n kalusteet on asennettu paikoilleen


mustavalkoinen wc, musta-valkoinen vessa, Wc kalusteet, mustavalkoinen vessa, Puustelli wc kalusteet, wc:n kalusteet, valkoiset wc kalusteet

Nyt on wc:n osaltakin kalusteet asennettu paikoilleen ja tuleva vessamme on huomattavasti valmiimman näköinen! Tällä hetkellä tuntuu taas, että kaikki etenee hurjaa vauhtia, kun saamme kalusteita asennettua paikoilleen huone toisensa jälkeen. Vessamme ei ole kovin suuri, ainoastaan 2,7 m2 ja vessan kalusteiden syvyys olikin pitkään pohdinnassa ennen lopullista tilauksen tekoa. Halusimme, että vessaan jää tarpeeksi tilaa liikkua, eikä tila näyttäisi ainakaan liian ahtaalta. Kalusteita tulikin mittailtua niin talonäytöksissä, kuin eri liikkeissäkin. Lopulta päädyimme 37cm syvään runkoon. Nyt kalusteiden ollessa paikoillaan voin todeta, että valinta oli täysin oikea! Huh. Ei varmaan tule yllätyksenä, mutta tätäkin asiaa on jännitetty moneen kertaan. Juuri järkevän kokoiset kalusteet ja tuleva wc tuntuu oikein toimivalta jo nyt. Ei yhtään liian pieneltä tai ahtaalta.



Kalusteiden asennus sujui keittiökalusteiden asennuksen jälkeen helposti ja kalusteet oli asennettu paikoilleen hetkessä. Toki asiaa auttoi taas se, että kalusteiden rungot oli jo Puustellin toimesta kasattu valmiiksi, eikä meille jäänyt kuin runkojen kiinnittäminen seinään sekä ovien ja hyllyjen asentaminen paikoilleen. Allaskaappi ja korkea kaappi ovat seinään kiinnitettäviä, eikä niihin tule jalkoja. Allaskaapin tason asensimme 83cm korkeuteen. Lattian ja allaskaapin alareunan väliin jäi 22cm tilaa. Tuntuu oikein sopivalta ja käytännölliseltä korkeudelta. Halusimme myös, että allastaso ja korkea kaappi ovat kiinni toisissaan, eikä väliin jätetty rakoa, kuten alkuperäisessä piirroksessa oli. Näyttää mielestäni yhtenäisemmältä.

Puustellin kalusteiden asennus, wc:n altaan asennuskorkeus, seinään kiinnitettävät kalusteet, kalusteiden kiinnittäminen seinäänVessan peili vaihtui matkan varrella ja se jätettiin lopulta pois alkuperäisestä Puustellin tilauksesta. Ihastuin K-raudassa 90cm x 70cm kokoiseen Avonia ledvalopeiliin, jossa valo on himmennettävissä ja valo näyttää tulevan myös peilin takaa, kuten epäsuoravalaistus. Peili on käyty ostamassa ja odottaa vielä paikoilleen asennusta sekä sähköjen kytkentää. Vessa on nyt meidän työmme osalta valmis ja seuraavaksi työskentelemään pääsevät Jukkatalon sähkö- ja putkimies.

Jukkatalon porukka tulee asentamaan pistorasiat, hanan, wc-istuimen ynnä muut. Näiden asennus kuuluu siis talotoimitukseemme, kunhan olemme saaneet rakennuksen siihen vaiheeseen, että edellä mainitut pystytään asentamaan. Vielä kodinhoitohuoneen kalusteiden asennus, sekä saunan rakentaminen, niin saamme kutsua Jukkatalon porukan asennushommiin. Tulevat siis asentamaan kaikki kerralla, jotta heidän ei tarvitse muutaman pistorasian tai hanan takia ajella, vaan saavat tehtyä sitten kaikki kerralla valmiiksi. En malta millään odottaa, että saamme kytkeä valot päälle katkaisijasta tai saamme virtaa suoraan seinästä pistorasiasta. Ei tarvitsisi enää olla ainoastaan rakennusvalaisinten varassa ja loppuisi tuo jatkuva jatkojohtojen raahaaminen huoneesta toiseen. Mainittakoon, että odotamme myös vessanpöntön asennusta, sillä sitäkin on rakennuksella toisinaan kaivattu. Edellä mainittuja odotellessa siis...


tasoon upotettu allas, allastaso, Puustellin kalusteet, mustavalkoinen wc, mnustavalkoinen vessa, Puustelli wc kalusteet, wc:n kalusteet, valkoiset wc kalusteet



mustavalkoinen wc, mustavalkoinen vessa, Puustelli wc kalusteet, wc:n kalusteet, valkoiset wc kalusteet



Valopeili Avonia, Valopeili, Epävuora valaistus, vessan valopeili, peili vessaan, Wc:n peili
Valopeili Avonia 70 x 90cm
Kuva: Hammarin sähkö


Wc:n seinän koristekuviota ei ole muistaakseni vielä blogin puolella esitelty, joten tässä pari kuvaa siitä. Laattalistat raajamassa reunoissa vesipisaralaattoja, joissa kimaltelevat vesipisarat hiipuvat lattiaa kohden mennessä. Vessaan tulossa myös kromiset Smedbon pyyhekoukut ja saman sarjan wc paperirulla teline. Sopivat sitten kaikki hyvin yhteen kromisen laattalistan ja tulevan hanan kanssa.



mustat laatat, koristekuvio, tehostekuvio, laattalistat, rugiada, helmeilevät vesipisarat


mustat laatat, koristekuvio, tehostekuvio, laattalistat, rugiada, helmeilevät vesipisarat, musta vessa, mustat laatat



Kurkkaa myös aiempi blogipostaus  

7 kommenttia:

  1. Hei!
    Hyvää vauhtia näyttää hommat etenevän, kalusteiden nostaminen paikoilleen kyllä tekee ison muutoksen tilaan ja tuntuu, että pienellä vaivalla saa paljon aikaan silloin. Teidän WC näyttää kyllä todella kivalta, lopputuloksesta tulee varmasti upea! Tykkään erityisesti tummasta värimaailmasta, johon tuo valopeili sopi kyllä loistavasti.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen blogi. Onko neljäs rasia allaskaapissa sähkön jakorasia? Muut varmaan 2 hanakulmarasiaa ja kojerasia pistorasialle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ei ole mitään sähkörasioita allaskaapissa. Yksi on viemäri, kaksi muuta ovat kylmä ja kuuma vesi. Neljäs on mahdollisuus etäbideelle.

      Poista
  3. Meillä tuli myös rungot valmiiksi kasattuna ja kalusteiden asennukset meni näppärästi. Mies hoiti sähköasentajan hommat itse kun taitoa on. Ihanan näköinen tuo valaistus peilin takana!

    VastaaPoista
  4. Heip! Ohjaatteko te tuota peiliä erillisellä kytkimellä vai peilin omalla? 😊 Meille harkittu samanlaista mutta pitäisi pystyä sytyttämään/sammuttamaan erillisellä. 🤔

    Ihana huomata että muutkin käyttää paljon tummaa ja mustaa pinnoissa! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjataan valokatkaisimesta vessan oven vierestä, josta ohjataan myös wc:n kattovalaistusta. Eli 2 osainen valokatkaisija, josta toisesta syttyy kattovalo ja toisesta peili, kätevää.

      Poista
    2. Hei kiva kuulla! Itse sain infoa että ei toimisi erillisellä kytkimellä niin oli pakko kysyä kun tämän siun blogin löysin! 😊

      Poista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.