maanantai 13. marraskuuta 2017

Talopakettia odotellessa tallin perustuksia

Lumet suli kuten toivottiinkin ja hommia päästiin jatkamaan aikataulussa. Seuraavana oli luvassa talon osalta sadevesiputkien ja routasuojaus styroksien asennus, sekä sisä- ja ulkopuoliset täytöt. Sadevesiputket saatiin asennettua hyvin ja päästiin routasuojauksen pariin. Routasuojauksella pyritään siis estämään maan routiminen perustusten ympäriltä, jottei routa pääse aiheuttamaan vahinkoa rakenteille. Routavaurioita ovat muun muassa perustusten ja seinärakenteiden halkeilu sekä putkien ja salaojien vaurioituminen muutamia mainitakseni. Routaeristeet asennetaan siten,että ne kallistavat pois päin rakennuksesta, jotta levyille kertyvä vesi valuu pois päin rakenteista. Näin siis routaeristäminen lyhykäisyydessään.



Kaivurikuski tuli hommiin ja saatiin sisäpuolen täytöt myös hoidettua ja pohja tärytettyä vuokraamallamme täryllä oikeaan korkoon. Samoin ulkopuolen täytöt tulivat valmiiksi ja kaikki oli siinä mallissa, että talopaketti olisi saanut saapua viikolla 45 kuten oli sovittu. Saimme kuitenkin Jukkatalolta viestiä, että talopakettimme toimitus ja kasaus siirtyisi viikolla eteenpäin rakennusporukasta johtuen. Lumi oli hankaloittanut heidän hommiaan aiemmassa kohteessa ja näin ollen meidän aloitus siirtyisi viikolla,  eli toimitus tulisi olemaan viikolla 46. Harmi, sillä olin jo ehtinyt vaihtaa työvuoronikin toiseen päivään, jotta pääsen seuraamaan kuinka talo alkaa tontilla kohoamaan. Ja olihan hommatkin tontilla hoidettu valmiiksi sillä ajatuksella, että elementtitoimitus olisi viikolla 45 kuten oli alkujaan sovittu. Jos jotain positiivista tästä hakee niin ainakin meidän osalta meille kuuluvat hommat oli hoidettu ajoissa valmiiksi, eikä aloitusajankohdan siirtyminen ollut meistä johtuvaa. Eiköhän se viikko äkkiä mene ja päästään katsomaan kuinka talo alkaa valmistumaan.



Ei meillä hommat silti tontilla loppuneet, vaikka talon osalta kaikki olikin kunnossa. Siirryttiin nimittäin autotalliprojektin kimppuun. Pohjat tallille oli kaivettu valmiiksi samoihin aikoihin kuin talollekkin, joten seuraavaksi oli luvassa soitto porukalle, joka tulisi tekemään tallin perustukset kuntoon. Hommat hoituivat reippaasti ja muotit anturalle oli nopeasti paikoillaan ja valettu. Seuraavana päivänä porukka asetteli harkot paikoilleen, harkkojen aukot raudoitettiin suunnitelmien mukaisesti ja valettiin täyteen juoksevaa betonia. Viikonlopun ajan tallin perustukset saivat kuivua rauhassa, kunnes maanantaina päästiin tekemään sisäpuolen täyttöjä ja täryttämään. Patolevyt saatiin myös paikoilleen ja tallin ulkopuolella salaoja- ja sadevesiputkien asennus etenee hyvää vauhtia. Tallin materiaalitoimituksen pitäisi saapua keskiviikkona 15.11, jolloin kaikki toivottavasti on siinä mallilla, että tallin pystytys voidaan aloittaa. Alla vielä kuvia tallin edistymisestä. 












1 kommentti:

  1. Kiitos kirjoituksestasi. Meillä on myös taloprojekti potkaistu talvella käyntiin. Tontin perustukset ja muut asiat tuttava teki kaivurilla ja routapiikin avulla. Keväällä päästy jo etenemään projektissa. Ei helpoin asia aloittaa tonttiprojektia talvella kun maaperä roudassa!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.