lauantai 4. marraskuuta 2017

LVI-suunnitelmat ja hanavalintoja

Sähkösuunnitelma-ehdotuksen saimme tarkastettavaksi viime viikolla ja nyt olisi vuorossa LVI-suunnitelman hyväksyminen. Muun muassa hanavalinnat tulisi siis lyödä lukkoon, ainakin mikäli otamme ne Jukkatalon kautta. Jukkatalolla on tietyt perushanat, suihkut, ulkovalaisimet jne. jotka kuuluvat toimitussisältöön. Näiden lisäksi on muutoshinnasto, jossa on lueteltuna noin 5kpl muita vaihtoehtoja per kyseinen tarvike ja vaihtamisesta koituva lisähinta jokaiselle tuotteelle. Mitään ei tietenkään ole pakko valita, mikäli mieluista tuotetta ei löydy ja haluaa hankkia tuotteen vaikka itse. Tässä tapauksessa Jukkatalo hyvittää tuotteen pois jättämisestä tietyn hinnan. Mielestäni ihan kätevä systeemi eikä velvoita ostajaa mihinkään tiettyihin valintoihin, vaan päätösvalta pysyy edelleen rakentajalla. Näiden toimitussisältöön kuuluvien tuotteiden asennukset kuuluvat myös talopaketin hintaan.

Ajattelinkin seuraavaksi kertoa mihin ratkaisuihin olemme LVI- tuotteiden kanssa lopulta päätyneet. Talopakettia suunnitellessamme Jukkatalon perushanat eivät saaneet meiltä hyväksyntää ja hanojen muuttaminen toisiin olisi ollut tässä vaiheessa edessä. Iloksemme Jukkatalon toimitussisältöön kuuluvat perushanat uudistuivat juuri sopivasti ja nämä miellyttivät jo meidän silmäämme, joten hanoja ei tarvinnut alkaa vaihtamaan vaan päätimme valita perushanat. Näitä voi sitten jälkeenpäin vaihtaa enemmän mieleiseksi jos matkanvarrella mieli muuttuu, mutta tässä vaiheessa mennään ainakin näillä ja panostetaan sitten muihin juttuihin.Oras Safira 1012 + bidee

Vessaan meille tulee Oras Safira 1012 kera bidee suihkun. Mielestäni ihan siisti ja fiksu perushana. Pidän myös siitä, että kahvan otepinta on leveä, eikä mikään ohut tikku avausmekanismina ja näin ollen sitä on mielestäni helpompi käyttää. Varmasti osaltaan myös ihan tottumis- ja mielipidekysymys.

 
 
Oras Safira 1039
 
Keittiöön tulossa Oras Safira 1039 samoin kommentein kuin vessankin hana, eli perus siisti, leveä otepinta ja helppo käyttää. Kaartuva hanan malli on miellyttänyt molempien silmää jo ennen kuin mitään hanamalleja edes näimme ja tällainen oli aiemmassa talossanikin hyväksi todettu. Pohdinnassa on ollut myös muutama musta keittiöhana, joka olisi samaa sävyä kuin tuleva Blancon musta keittiöaltaamme. Jää nähtäväksi tullaanko hana jossain kohtaa vaihtamaan tyylikkäämpään vaihtoehtoon, vai muistanko enää edes koko asiaa kun hana on asennettu paikoilleen.
 


Oras Safira 1034 + kuraharja

Kodinhoitohuoneeseen tulee Oras Safira 1034 kuraharjalla. Kuraharjaa ei kuitenkaan tulla asentamaan, sillä sitä emme tule tarvitsemaan. Kuraeteistä meille ei tule, vaikka moni onkin olettanut automaattisesti meidän kodinhoitohuoneeseen sen kuuluvan kun koiria omistamme. Emme kuitenkaan koe tälle tarvetta, sillä mieluummin talutan koirat suoraan suihkuun, koska yleensä ei pelkkä tassujen huuhteleminen riitä ja saakin pestä koko koiran ainakin kurakeleillä lenkiltä tullessamme. Meillä on usein myös hoitokoiria ja useamman koiran kanssa koen helpommaksi koko porukan pesuhuoneeseen viemisen, sillä muuten olisi muiden osalta jo kurat ravistettu pitkin seiniä kun yhden tassuja vasta huuhtelee. Taloa suunnitellessa olikin tärkeää että kulku pesuhuoneeseen onnistuisi takaoven kautta suoraan kodinhoitohuoneesta, eikä koko talon läpi tarvitse taluttaa kuraisia koiria.
 


Oras Optima 7192  &  Oras Optima 7193

Suihkun osalta olemme valinneet Oras Optima 7192 ja Oras Optima 7193 suihkusetit. Alusta alkaen oli selvää, että haluamme sadesuihkut, eivätkä perussuihkut tulleet edes kyseeseen. Optimassa on sadesuihku sekä tavallinen suihku ja toisessa suihkusetissämme vielä juoksuputki löylykiulun ja siivousämpärin täyttöä helpottamaan. Vertailimme hintoja ja näitä ei Jukkatalon kautta kannattanut ottaa vaan tilasimme suihkut netin kautta, jossa ne olivat tarjouksessa.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että valintamme ovat aika perinteisiä ainakin tässä vaiheessa. Suihkujen ja hanojen osalta kokemuksia meillä on aiempien talojen osalta etenkin Oraksesta ja Hansgrohesta, ja molemmat ovatkin toimineet oikein hyvin. Pienestä pitäen ainakin minut on aivopesty etenkin isäni osalta siihen, että ainoa oikea merkki on Oras. Se on kotimainen, laadukas ja kestävä. Oraksen tuotteisiin saa helposti myös varaosia tarvittaessa. Toivotaan, että edellä mainitut kuvaukset pitävät edelleen paikkansa ja saamme tuotteet jotka kestävät kulutusta ja käyttöä tulevassa kodissamme! Tällä kertaa kuitenkin hanavalintoja ohjasi suurelta osin Jukkatalon toimitussisältöön kuuluvat meitä miellyttäneet perushanat.
 


Blanco Naya 6, silgranit antrasiitti

Yllä mainitsinkin jo keittiöömme tulevan Blancon mustan altaan. Tarkemmin nimeltään Blanco Naya 6, silgranit antrasiitti. Edellisessä talossani oli myös Blancon antrasiitti allas, johon olin erittäin tyytyväinen, joten varma valinta tälläkin kertaa. Se on kestävä, eikä naarmuunnu helposti. En ainakaan saanut altaaseen mitään elämisen jälkiä edellisessä talossa asumiseni aikana. Pidän allasta myös tyylikkäänä ja ulkonäöltään miellyttävänä. Mitään tavallista metallista allasta en osaisi meille keittiöön edes kuvitella.
 


Blanco Rondosol

Kodinhoitohuoneen altaana tulee toimimaan rosterinen pyöreä Blanco Rondosol niminen allas, joka hankitaan tulevan kalustetoimittajan kautta, josta kerron myöhemmin lisää omassa postauksessaan. Ihan siisti perusallas, mielestäni kodinhoitohuoneeseen aivan riittävä.


Ido wc glow 60

Wc-istuimen virkaa toimittaa Jukkatalon toimitussisältöön kuuluva Ido wc glow 60. Glow- istuinta mainostetaan hygieenisenä ja helppohoitoisena uudenlaisen huuhtelutekniikkansa ansiosta, sillä siinä ei ole lainkaan likaa ja bakteereita keräävää huuhtelukaulusta. Jossain kohtaa haaveissa oli myös seinään kiinnitettävä wc-istuin, mutta mielipiteitä tuli puoleen ja toiseen asiaa selvittäessämme ja päädyimmekin lopulta perus-istuimeen.


Kuvat Oraksen, Blancon ja Idon sivuilta

3 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä suht samannäköisiä valintoja kuin meillä. Meillä mentiin kylläkin just niillä Hansgrohen perushanoilla. Ja keittiöön on meilläkin tulossa Blancon musta silgranit -allas, tais olla kylläkin subline. Ja rosteriallas kodinhoitohuoneeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Juu ei alettu myöskään hanoilla sen kummemmin kikkailemaan kun hanat nyt ovat kuitenkin vaan hanoja :) Tsemppiä teidän projektiin!

   Poista
 2. Meillä on myös juuri menossa meidän lvi-suunittelut ja olemme juuri päättämässä meidän kylpyhuone laattoja, hanoja ja muuta. Mielenkiintoista, miten aina näinkin paljon erilaisia vaihtoehtoja, vaikka luulisi, että kaikki on suhtkoht samanlaisia. Mutta saapa ainakin persoonallisen näköisen. Todella kivan näköinen tuo musta allas, pitääpä itsekin miettiä samanlaista.

  VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.