perjantai 17. marraskuuta 2017

Meillä on talo!


Maanantai iltapäivällä olimme tontilla käymässä ja yllätykseksemme pihaan kurvasi seuraavan päivän talonpystytysporukkaa valmistelemaan talon saapumista. Itse olimme siinä käsityksessä, että kaikki pystytykseen liittyvä toiminta alkaisi vasta tiistai aamulla. Onneksi tulivat, sillä samalla huomattiin, että talon seinien tukemista varten asennetut maakiilat olivat liian heppoisesti painettu maahan, eikä niitä pystyisi käyttämään talon seinien tukemiseen seuraavana aamuna. Kaivurikuskimme oli painanut ne maahan kauhan avulla, mutta siltikin ne olivat liian heiluvaa sorttia. Onneksi asia selvisi nyt, eikä esimerkiksi vasta aamulla ja kiilat saatiin laitettua tukevammin maahan täryn ja soran avulla saman tien ja homma tuli kuntoon. Saimme luottavaisin mielin jäädä odottamaan seuraavana aamuna saapuvaa talokuormaa. Talomme on siis suunniteltu yhteistyössä Jukkatalon kanssa toiveidemme pohjalta ja toimitetaan meille elementteinä, jotka ovat kasattu ikkunoita myöden valmiiksi jo tehtaalla.


seinäelementti
 

Tiistaina (14.11.2017) oli viimeinkin se kauan odotettu päivä, eli talon toimitus. Voitte varmasti kuvitella, että aamulla ei ollut yhtään vaikeuksia nousta ajoissa ylös sängystä ja lähteä tontille katsomaan, kuinka elementtejä aletaan nostaa paikoilleen. Säiden puolesta meillä kävi oikein hyvä tuuri, eikä sateitakaan ollut tiedossa. Ei myöskään tuullut yhtään, joten elementtien nosteleminenkin kävi mukavasti. Porukka oli osaavaa ja kaikki tiesivät mitä tekivät, tai ainakin vierestä seuranneena tuntui todellakin siltä. Nosturikuski nosteli elementtejä yksi kerrallaan paikoilleen ja muu porukka kiinnitti ne reippaasti. Oli hienoa seurata kuinka elementit sopivat täydellisesti yhteen elementti toisensa jälkeen, aivan kuin palapeliä olisi rakentanut. Homma kävi kyllä todella nopeasti ja elementeistä rakentui jo aamupäivän aikana talo. Sopii tällaiselle kärsimättömälle oikeinkin hyvin tämä tapa, enkä voi väittää, etteikö hommat etenisi vauhdilla! 


jukkatalo valmistuu

elementin asennus

seinäelementin asennus paikoilleen

jukkatalo elementti


Talon seinät olivat pystyssä ja seuraavana oli vuorossa kattotuolien nostaminen ja asentaminen paikoilleen. Vielä ei maltettu lähteä pois tontilta vaan jäätiin tätäkin vaihetta vielä seuraamaan. Ei aikaakaan, kun kattotuoli toisensa jälkeen oli jo asennettu paikoilleen. Asennusporukka lähti tässä kohtaa pitämään ruokatuntia ja me päästiin käymään talon ”sisällä”. Tuntui upealta nähdä viimeinkin talo livenä, eikä vain paperille suunniteltujen kuvien ja omassa mielessä olevien visioiden varassa. Siinä se nyt oli, meidän tuleva yhdessä suunniteltu koti. Voisi sanoa, että paljon on edistytty siitä hetkestä, kun kirjoitimme paperille toiveitamme ranskalaisin viivoin. Paljon on toki vielä edessä, mutta yksi iso välietappi on nyt saavutettu!kattotuolit jukkataloon

kattotuolit paikoillaan


aluskate alapuolelta

aluskate

Seuraavan kahden päivän aikana talo sai aluskatteen päälle ja oli niin sanotusti säältä suojassa, nyt ei enää pieni sadekaan haittaisi. Kaikki on siis sujunut tähän mennessä erittäin hyvin ja työjälki on ollut erinomaista. Olemme olleet oikein tyytyväisiä saamaamme rakennusporukkaan. Maanantaina sama porukka palaa taas työmaalle ja siirtyy peltikaton asennuksen kimppuun. 

 

2 kommenttia:

  1. Wautsi wau! Onnittelut teille kodin rakentumisesta <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos super upeasta blogista! Olen niin paljon saanut ideoita ja vinkkejä tästä blogista meidän rakennusprojektia varten! En malta odottaa, että meillä ensi vuonna talo kohoaa ja päästään kokemaan nämä kaikki! vielä kerran KIITOS!

    -Sari Hämeenlinnasta

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.