keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Talo valmistuu



Mitä talopaketin saapumisen jälkeen on tapahtunut? Aiemmassa kirjoituksessani kerroinkin, että parin seuraavan päivän aikana oli aluskate talossa paikoillaan ja työmiehet jatkoivat katon valmistelua tulevaa peltikaton asennusta varten. Talon kattoon meille on tulossa Ruukilta musta tiilikuvioinen peltikate, joka miellytti molempien silmää eikä valinta kattomateriaalista ollut vaikea, vaan päätös oli sillä selvä. Kattopeltikuormakin saapui muutama päivä sitten iltahämärässä. Pakko mainita, että kaikki tavaratoimitukset ovat tähän mennessä tulleet ajallaan, eikä mitään ole tarvinnut onneksi odotella, eikä hommat ole näin ollen viivästyneet. Toivotaan, että jatkossakin tavaratoimitukset sujuisi yhtä luontevasti ja pysytään aikataulussa. 

Kattohommien lisäksi meidän ahkera kolme miehinen työporukkamme on asennellut ulkovuorilaudoitusta paikoilleen elementtien ja päätykolmioiden liitoskohtiin sekä muualle, josta on muutama lauta uupunut. Ikkunanpielilaudoitukset sekä räystäslaudoitukset on tehty myös valmiiksi. Etupuolen terassia on alettu rakennella paikoilleen ja hyvällä mallilla ollaan senkin suhteen. Rakennusporukka painaa pitkää päivää iltahämärään asti ja ilmeisesti torstaina 23.11 pitäisi olla heidän osaltaan kaikki ulkopuolen työt valmiina ja on seuraavan porukan vuoro tulla jatkamaan talon sisäpuolisia hommia. Siistiä jälkeä ovat tehneet ja porukka on erittäin reipasta, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen edelleen. Joka päivä talo näyttää ulkoapäin aina valmiimmalta ja viimeistellymmältä. Talo on tällä hetkellä pohjamaalissa ja ensi kesänä olisi maalausurakkaa luvassa. Alunperinhän kaavamääräysten mukaisesti rakennettavan talon olisi pitänyt olla punainen, mutta se oli meille ehdoton ei. Punaista taloa emme missään nimessä halunneet ja tontti olisi jäänyt ostamatta, mikäli punaisen olisimme joutuneet rakentamaan. Saimme onneksi sen verran periksi, että talostamme tulee tumman harmaa, ikkunanpielet ja nurkkalaudat yms. tulevat valkoiseksi. Tarkemmin väriasiasta pääset lukemaan aiemmasta kirjoituksestani täältä

kattopeltien asennus


Ruukin tiilikuvioinen peltikatto

Talli asian kanssa ollaan myös edetty ja torstai illalla 16.11 oltiin niin sanotusti hämärähommissa, kun autotallin materiaalit saapuivat ja kuormaa purettiin iltahämärässä. Autotallin materiaalit päädyimme lopulta tilaamaan kymppitalleilta ja talli pystytetään itse. Muutamalla tuttavalla on samasta paikkaa talli ja kävimmekin niihin tutustumassa ennen ostopäätöstä ja kaikin puolin hyvältä vaikuttivat. Muutamia tarjouksia toki pyydettiin muualtakin, mutta lopulta kymppitallit vei voiton. Toivon mukaan saapuneista paketeista saadaan koottua talli pystyyn, eikä mitään suurempia ongelmia ilmaannu matkan varrella. 

Talliin valettiin viime viikon lopulla lattia ja se sai kuivua pari päivää rauhassa, ennen kuin tallin pystytys aloitettiin. Tällä hetkellä tallin seinät ovat pystyssä ja lauantaiksi on sovittu kattotuolien paikoilleen nosto nosturikuskin kanssa, joten hommat jatkuvat tallin osalta seuraavaksi vasta lauantaina. Toivotaan, että ilmat vielä suosivat meitä ja talli saisi peltikaton päälleen ennen lumisateita. Talliin tulossa myös musta tiilikuvioinen peltikate, kuten taloonkin. Tosin jää nähtäväksi saadaanko tänä talvenakaan lunta maahan ylipäätään vai mennäänkö viime vuoden tapaan ilman lumia melkein koko talvi. Yleensä sitä aina toivoo paljon lunta, mutta tämä vuosi on ollut poikkeus. Välillä sitä huomaa automaattisesti ajattelevansa, että olisipa lunta, mutta samalla muistaa rakennusprojektin ja lumen toivominen väistyy vielä hetkeksi.

Kymppitallit materiaalipaketti

autotallin pohjien raudoitus

autotallin pohjan valaminen




1 kommentti:

  1. Teillähän etenee projekti vauhdilla! Voi kunpa mekin olisimme jo tuossa vaiheessa pian...

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.