lauantai 30. syyskuuta 2017

Bling Blingiä

Rakennusblogeja ja nettiä on tullut viime aikoina selailtua urakalla ja muutamia hienoja ideoita tullut samalla bongattua. Etenkin yksi bongaus on jäänyt mieleen jo vuoden alusta heti ensikohtaamisesta lähtien. Nimittäin Savon valmistama Elica Star niminen saarekemallin liesituuletin. Liesituuletinta kuvaillaan muun muassa seuraavasti; "Elica Star on unelmien liesikupu, joka loistaa keittiössäsi kuin timantti! Elica Star designliesikupu tuo tyyliä ja joustavuutta keittiöön." Liesikupu kiinnitetään vaijereilla kattoon, joten mitään putkia tai muita rumia tötteröitä ei näin ollen tarvita. Tämä kiinnitysmahdollisuus on itsellekin mieluisampi, sillä meillä keittiöön on tulossa saareke ja liesituulettimen paikka tulee olemaan keskeisellä paikalla keittiössä ja viistossa sisäkatossa, joten mielummin pari pientä vaijeria ja katseenkestävä designliesikupu kuin pitkä ja ruma liesikuvun hormiputki tavallisella liesituulettimella keskellä keittiötä. Tämä kyseinen liesikupu toimii samalla myös valaisimena, sillä siihen saa valon. Selkeästi siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! ;)


 Kuva: Etuovi.com


Liesituulettimessa on Long Life -hiilisuodatin, jonka läpi tuuletin suodattaa puhdistetun ilman takaisin huoneilmaan. Heti ensimmäisenä tulee mieleen, että miten tuollainen sitten pidetään puhtaana? Siihenkin oli helppo ratkaisu, sillä kristallit irtoavat kätevästi levyinä ja ne on helppo pestä. Samoin suodatin voidaan pestä astianpesukoneessa. Entä hinta? Todella suolainen... Normaalihinta on 3200 euron paikkeilla, huh! Tähän saa vielä satasen lisämaksusta kaukosäätimen jos kokee tarpeelliseksi säätää tuuletinta kauempaa.
No tuleeko meille sitten tälläinen? No tulee!! En ole saanut tätä mielestäni sitten ensinäkemän ja olen edelleen aivan ihastunut kyseiseen liesituulettimeen. Mielestäni tässä on sitä jotain, jota tuleva keittiömme selkeästi kaipaa... Miehelle tätä myös aiemmin muutamaan kertaan esittelin ohimennen ja tuuletin sai hyväksynnän, en tosin uskaltanut kertoa hintaa. Bongasin kyseisen liesituulettimen tällä viikolla pienessä alennuksessa ja ilmaisella kotiinkuljetuksella, enkä enää voinut vastustaa ja olla ottamatta asiaa puheeksi miehen kanssa uudelleen. Kerroin hänelle ensin vain tämän alennetun hinnan ja sehän häntä hirvitti, saati sitten tuo alkuperäinen hinta. Ilmeisesti hänelle olisi kelvannut useampi halvempi vaihtoehtokin, mutta minulle tämä oli juuri se yksi ja ainoa vaihtoehto. Sain tahtoni läpi ja tälläinen muuttaa meidän tulevaan keittiöön!

10 kommenttia:

 1. No tuo lieska on kyllä kuin koru! :-) Tsemppiä raksaprojektiin, jään seurailemaan.

  VastaaPoista
 2. No jo on lyöty liesituulettimelle hintaa.. mut tsemit rakennusprojektiin, täytynee vilkaista myöhemmin missä vaiheessa menette

  VastaaPoista
 3. Kyllä elämässä pitää olla vähän blingblingiä!

  VastaaPoista
 4. Enpä ole ennen tälläiseen törmännytkään, upea! Olisipa tullut eteen omaa taloa rakentaessa... Kyllä tuollaisesta jo viitsii maksaakkin ;)

  VastaaPoista
 5. https://ekodinkoneet.fi/elica-star-ix-f-47?__store=fi Me tilattiin tuolta Elica wave ja hinta oli vain puolet suomen hinnoista!

  VastaaPoista
 6. Joko ostitte? Törmäsin tähän tänään kun Elicaa googlettelin (eri Elica tulossa meille Saksasta). Hyvät alennukset! https://www.liesikupu.fi/fi/tuoteryhma/548735?gclid=CjwKCAiA6K_QBRA8EiwASvtjZdwENBfyAxcnUPIqTK2EqHqUYo3OFtYfZgVLBTkXMUuJ3IFdwfUiJhoCmmkQAvD_BwE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta tilasimme ja odottelee paketissaan asennusta :) Kiitos vinkistä kuitenkin!

   Poista
 7. Hei, törmäsin blogiisi, sillä meillä alkamassa toisen oman talon rakennusprojekti. Kiinnostelee liesituuletin. Ja sinun blogissasi tämä kaunis kuin koru. Onko se myös tehokas? Teillä varmaan jo kertynyt kokemusta? Sopiiko se myös ei-saarekkeelliseen keittiöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, että löysit blogiini :) Juu liesituuletin on päässyt tehtäväänsä ja käyttökokemusta on kertynyt. Mielestäni liesituuletin on tehokas ja imee hyvin kaikki ruuanlaiton käryt. Säädettävä imuteho on kätevä ja pienimmälläkin voimakkuudella pärjää hyvin. Suurella voimakkuudella on todella tehokas, mutta äänekäs. Haremmin kyllä täysille tarvitsee edes laittaa. Kokeilumielessä välillä laitettu :D Muilla voimakkuuksilla on erittäin hiljainen ja mukava käyttää.

   Valaisimena on myös erittäin ihana ja tunnelmallinen. En vaihtaisi pois mistään hinnasta. On kyllä hintansa arvoinen ja tuo silmäniloa joka päivä näyttävyydellään :) Lyhyesti sanoisin että ei pelkästään katselemiseen vaan ihan jokapäiväiseen käyttöön sopiva!

   Poista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.