lauantai 2. syyskuuta 2017

Muutto, Rakennuslupa, vesi- ja sähköliittymät

Maanantaina 28.8 saatiin vietyä muuton lomassa rakennuslupahakemus kaupungille. Kaikki tarvittavat liitteetkin olimme onnistuneet haalimaan kasaan. Välillä oli jo pää ihan sekaisin, että mikä on minkäkin niminen kaavake, piirros tai lomake. Heittivätpä siellä ilmoille sellaisen, että mahdollisesti jo seuraavalla viikolla saisimme kuulla vastauksen hakemukseemme. Katsotaan tuleeko tosiaan noin nopeasti vastaus ja mitä mieltä suunnitelmistamme ovat. Mitään kaavoista poikkeavaa tai kummallista niissä ei ainakaan pitäisi olla.


Muutto vuokra-asuntoomme osui myös samalle päivälle ja molempien vanhemmat ehtivät myös muuttoavuksi, kiitos heille. Tavaraa siirtyi talosta autoihin ja sitä mukaa kun autot olivat täynnä lähdettiin niitä tyhjentämään joko tulevaan asuntoomme tai vanhempieni luokse varastoihin. Muutto sujui hyvin ja suunnitelmat pitivät kaiken muun paitsi yhden sohvan osalta, joka ei mahtunutkaan vuokra-asuntoomme ja jouduimmekin ottamaan vuodesohvamme vuokra-ajaksi käyttöömme. Toinen sohva piti saada myydyksi torstaihin 31.8 mennessä, jolloin talo oli luovutettava uusille asukkaille. Ostajat onneksi löytyivät nopeasti tori.fi kautta ja sohva vaihtoi omistajaa eikä sitä tarvinnut alkaa säilömään tai vastaavaa, koska olimme päättäneet että tulevaan taloon sohva ei enää kanssamme muuttaisi. Kaikki isoimmat tavarat ja huonekalut saimme maanantain aikana siirrettyä ja seuraavat päivät saimmekin keskittyä pienten tavaroiden kuskaamiseen ja muuttolaatikoiden purkuun vuokra-asunnossamme. Torstaiksi jäi vielä talon siivous ja luovutus klo 15 mennessä. Ehdittiin, mutta voisi sanoa, ettei yhtään ylimääräistä aikaa kuitenkaan jäänyt kun työvuorot vielä verotti osansa.


Sähkö-ja vesiliittymien osaltakin ollaan asioita saatu vietyä eteenpäin ja hakemuksia jätettyä. Odotellaan vastauksia ja vahvistuksia. Vesilaitoksen mies oli vielä lomalla ja palaa seuraavana maanantaina työpaikalleen. Lomakkeen saimme kuitenkin jätettyä kaupungintalolle häntä odottamaan. Sähköyhtiöltä kyselimme samalla sopimusta tehdessämme hintaa sähkökaapin siirtämiselle, sillä tonttiemme välissä sijaitsee sähkökaappi hieman typerästi pihamme puolella. Olisi mukavampi jos kaappia siirrettäisi muutama metri tien laitaan. Tarkoituksenamme on kuitenkin jossain vaiheessa aidata piha niin sähkökaappi jäisi pihamme sisälle tässä tapauksessa. Katsotaan mitä vastaavat, mitään useita satasia ei tee kuitenkaan mieli alkaa makselemaan tämän takia.


Ja taas purkamaan muuttolaatikoita... (Loputon urakka)1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon rakennuslupahankkeen jättämisestä! Olemme juuri parhaillaan saman parissa, ja voin sanoa, että yllättävän paljon työtä vaatii kaikkien mahdollisten tarpeellisten lappujen kasaan haaliminen.
    Rakentamisessa on muutenkin niin paljon tehtävää vaikka varsinaiset hommat eivät olisikaan vielä alkaneet, etsimme tässä samalla jätevesiratkaisua, sähköistäkin pitäisi alkaa jo puhumaan.
    http://www.sktsuomi.fi/tuotevalikoimamme/jatevesipumppaamo-lps2000e/

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.