lauantai 14. lokakuuta 2017

Sorapatja valmistuu


omakotitalon sorapatja

Jos viimeksi valitin ettei työmaalla tapahdu mitään näkyvää muutosta, koska viemäri- ja muita putkia kaivettiin maan alle, niin nyt tapahtuu ja ihan näkyvästi. Viimepäivät on kaivurikuski, mieheni sekä hänen isänsä ahkeroineet tontilla ja talon pohjatyöt on saatu valmiiksi tulevia perustuksia varten. Perustavastakin soittelivat, että saapuvat tekemään perustuksia heti maanantaina 16.10. Ensi viikolle on onneksi luvattu hyvää ilmaa, eikä pakkasistakaan ole onneksi vielä tietoa. Hyvin edetään siis edelleen aikataulussa, kuten alkujaan on suunniteltu.

Sähköyhtiön kanssakin saimme asiat viimein etenemään ja selvisikin, että sopimuksemme oli jäänyt vain jostain syystä lojumaan ilman toimenpiteitä. Viimein on sähköt kuitenkin kytketty ja nyt on tontilla rakennusaikainen sähkö käytettäväksi. Ei onneksi tullut viivytyksiä enempää tämän asian kanssa ja sähkö saatiin kuitenkin ihan ajallaan, sillä ensimmäisen kerran sähköä tarvitaan kun Perustava aloittaa työnsä ensiviikolla.


Sähköjen kytkentää sähkökaapilla

Ja mitä tontilla on sitten tapahtunut? Myönnettäköön näin heti alkuun, että nämä rakennusprojektin pohjatyöt kuten tulevat perustuksetkin ovat minulle hieman vieraampi asia, mutta paljon on opittu ja lisää tullaan varmasti oppimaan projektin aikana. Yritän kuitenkin pääpiirteittäin kertoa mitä tontilla on viimepäivinä tapahtunut. Ensin kuorittiin pintamaat talon, tallin sekä pihan osalta ja kaivettiin oikeaan korkoon. Yllättävän iso kasa multaa kertyikin pihan perälle odottelemaan tulevaa käyttöä. Useampi kuorma-auton lavallinen erikokoista soraa tuotiin tontille kerta toisensa jälkeen. Kaivannon pohjalle levitettiin suodatinkangas ja kaivurikuskin, mieheni sekä hänen isänsä avustamana tuodut maa-ainekset levitettiin kuorma toisensa jälkeen oikeisiin kohtiin, tasattiin ja tärytettiin vuokraamallamme täryllä, kunnes laserin avulla katsottiin olevan oikeassa korossa. Pientä sadetta oli parina päivänä, mutta se ei menoa haitannut, vaan päinvastoin auttoi tiivistämisessä. Vesi ja viemäriputket ovat myös oikeilla nousukohdillaan. Tiivistetysti voisikin sanoa, että ensiviikolla voidaan siis alkaa tekemään perustuksia tasaiselle maastolle, johon sorapatja on tärytetty tiiviiksi.


Hieno olo, että asiat etenee ja ollaan aikataulussa edelleen!            Soraa vailla


          Täryttelyä


 Lisää soraa saapumassa
3 kommenttia:

 1. Voi että, näitä kun lukee ja katselee, niin itsellä ihan mahan pohjassa tuntuu, kun miettii, että jonkin ajan päästä tämä on itselläkin ajankohtaista... :) On nämä blogijutut vaan niin hirmu hyödyllisiä, saa vinkkejä ja inspiraatiota omaan hankkeeseen, mutta ennen kaikkea, jonkinlaista vertaistukea saa kun seuraa muidenkin touhuja! :)

  -Anna

  VastaaPoista
 2. Juu todellakin mukava selailla muidenkin blogeja ja nähdä missä vaiheessa muut menee samalla saaden mahdollisesti vinkkejä ja ideoita :) Kiitos vierailustasi blogissamme!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta talonpohjan valmistumisesta. Meilläkin on pian rakennusprojekti aluillaan, joten muiden kokemuksia on kiva lukea. Hauska kuulla, että välillä voi vaikuttaa siltä, ettei mitään tapahdu ja toisinaan taas mennään vaudilla.

  VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.