tiistai 4. heinäkuuta 2017

Talofirmoja, vertailua, talonäytöksiä...

Viikon ajan pyörittelimme käsissämme erilaisia saamiamme pohjapiirustuksia ja vaihtoehtoja,  teimme myös listaa muutoksista, joita pohjapiirroksiin haluaisimme. Taisimme samalla tehdä päätöksen siitä, minkälainen se talomme lopullinen pohja tulisi olemaan, sillä aina lopulta parhaimmaksi ja meitä miellyttävimmäksi pohjaksi valikoitui yksi ja sama piirros. Tapasimme tämän kyseisen pohjan tehneen firman edustajan ja kerroimme hänelle haluamistamme muutoksista. Taloa muun muassa vähän levennettiin, jotta saimme käytävää leveämmäksi ja yksi pieni väliseinä otettiin pois keittiön ja olohuoneen väliltä, jotta tila olisi vieläkin avarampi ja tilavamman tuntuinen. Vessan seinästä tehtiin viisto, jotta käytävän päähän saatiin lisää avaruutta. Tämä oli edustajan idea, eikä itse oltaisi sellaista edes keksitty, kiitos siitä! Kaikkien tähän mennessä tehtyjen muutosten jälkeen tuntui edelleen siltä, että meillä tosiaan oli käsissämme pohja, joka voisi olla tulevan talomme pohjapiirustus kaikilta osin. Olimme myös viikon aikana päätyneet siihen, että talo tulisi olemaan ns. sisustusta vaille valmis, eli talopaketti tulee ulkopuolelta valmiina ja sisältä levypinnoilla. Tekisimme kaikki sisäpinnat siis itse. Osaamista kuitenkin löytyy ja eri työvaiheet ovat tulleet tutuiksi omia talojamme remontoidessa, joten koemme tämän meille sopivimmaksi ratkaisuksi. Saamme myös tehdä itse ja samalla mahdollisuuksien mukaan pystymme myös hieman säästämään budjetista oman työn osuudella.





Laitetaanpa viimein vähän firmojen nimiäkin esiin. Esitteitä tilailin siis monilta eri talofirmoilta, ihan jo senkin takia, että saadaan vertailupohjaa ja voimme saada niistä ideoita. Paikanpäällä olimme lopulta käyneet tapaamassa Jukkatalon ja Kastellin edustajia toimistoillaan, sekä tavanneet kotonamme Design talon ja Jetta talon edustajat. Kannustalon ja muutaman muun firman kanssa emme päässeet asiassa alkuunkaan, koska eivät toimita alueellemme sisusta itse toimitusvalmiudella olevaa taloa. Saimme kattavat tietopaketit jokaisen firman tavoista rakentaa ja miten missäkin firmassa toimitaan. Uskon, että meillä on kattavasti tietoa ja materiaalia alkaa tekemään vertailuja ja pohtia eri vaihtoehtoja eri firmojen välillä. Muutamia edustajista tapasimme vielä seuraavan parin viikon aikana ja kävimme keskustelua hinnasta, talopakettien sisällöstä jne. Jetta talon sekä design talon edustajat veivät meidät katsomaan paria samalla paikkakunnalla rakenteilla olevaa kohdettaan. Oli mielenkiintoista ja mukava päästä tutustumaan kyseisiin kohteisiin. Toisella rakennuksella oli tulevat asukkaat paikalla ja heidän kanssaan tulikin juteltua pitkät pätkät rakentamisesta ja kokemuksista kyseisen firman kanssa toimimisesta. Erittäin mukava oli kuulla positiivista palautetta ja hyviä kokemuksia rakennuttajilta.

Olemme käyneet myös useissa eri firmojen talonäytöksissä katsomassa niin rakenteilla olevia, sisustusta vaille olevia ja valmiitakin taloja. Hakemassa ideoita ja nähdäksemme millaista työn laatu ja eri ratkaisut ovat olleet. Älvsbytalo, Jukkatalo, Kastelli ja Designtalo ainakin järjestivät lähialueilla näytöksiä, joissa vierailimme. Olemme saaneet näytöksistä hyviä ideoita oman rakentamisen suhteen ja tulleet kyllä varmemmaksi myös puolestaan niistä ratkaisuista, joita emme tule omaan taloomme missään nimessä haluamaan. Sen enempää en täällä julkisesti lähde taloja arvostelemaan kuitenkaan. Ihmeellisen hyvin on miehen kanssa mielipiteet osuneet yksiin ja samat asiat miellyttävät. Hyvä niin, sillä se tekee rakentamisesta paljon helpompaa kun ollaan ajatuksiemme kanssa samoilla linjoilla. Olemme kovasti myös vertailleet esimerkiksi maakuuhuoneiden tai vessan kokoa esittelyissä olevissa taloissa verrattuna omaan pohjapiirrokseemme. Täten on ollut huomattavasti helpompi ainakin itselleni hahmottaa onko kyseisen huoneen koko riittävä vai tuntuuko kovin pieneltä tai vastaavaa.

Kovasti on tehnyt mieli jo suunnitella pidemmällekin projektia ja onpa tullut vähän suunniteltua talon sisustustakin. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapistojen värit on päätetty, samoin laminaatin väri ja muutenkin sisustuksen värimaailma alkaa olla selvillä. Onneksi tässäkin asiassa meitä miehen kanssa miellyttää samat sävyt niin ei tule kovaa kiistaa, vai onkohan vain niin että miehen on helpompi tyytyä valitsemiini sävyihin kuin alkaa väittämään vastaan, heh. Keittiötäkin mittailimme ja suunnittelimme yhtenä päivänä kovasti kun pelkäsin ettei haluamani saareke tulisikaan sopimaan keittiöön, mutta useiden mittauksien ja hahmottamisten jälkeen edelleen totesimme saarekkeen mahtuvan ja sopivan oikein hyvin tuleviin keittiösuunnitelmiin. Itse haluan suunnitella jo asioita valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja varmistaa että pohjasta on suunniteltu toimiva ja käytännöllinen. Sillä tässä kohtaa on kaikki vielä avoinna ja helppo tehdä muutoksia.


Mieheni asunnon myynti ei ole vielä tuottanut tulosta, kovasti on ollut kiinnostuneita ja yksi ehdollinen tarjouskin on voimassa (näitä ei voi olla samaan aikaan kuin 1 kerrallaan kuulemma.). Nyt vaan toivotaan, että ehdollisen tarjouksen jättänyt saa oman talonsa myytyä ja saisi ostettua meidän talon. Muutama muukin hlö on kiinnostunut, mutta heillä myös omia asuntoja myytävänä, joten ei auta kuin odottaa ja toivoa että joku saa talonsa myytyä ja pääsemme suunnitelmissa eteenpäin. Toisaalta ei vielä mikään kiire sillä ennemmin asumme vielä toistaiseksi tässä kunnes kaikki talosuunnitelmat saadaan valmiiksi niin ei tarvitse turhaan vuokralla asustella ja siellä suunnitella taloa. Siinä vaiheessa kun talo saadaan myytyä olisi suunnitelmien ja toki tontinkin oltava valmiina niin saisi laittaa heti asiat etenemään, odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.