tiistai 4. heinäkuuta 2017

Mistä kaikki alkoi?

Pieni aloitus olisi varmaan paikallaan, eli keitä me olemme ja mistä blogin on tarkoitus kertoa...


Olemme kolmenkympin molemmin puolin oleva pariskunta, jonka haave on saada se oma yhteinen koti, erityisesti paino sanalla YHTEINEN... Lähtötilanne oli se, että tavatessamme vajaa kolme vuotta sitten, meillä molemmilla oli ostettuna omakotitalot, jotka olimme remontoineet kauttaaltaan omien toiveidemme mukaisesti. Taustalla oli ajatus siitä, että tehdään itselle mieleiseksi ja asutaan pitkään, toisin kuitenkin kävi...


Asuimme vuoron perään kummankin talossa ja tavaroiden raahaaminen talosta toiseen tuli tutuksi. Samoin kahden omakotitalon kustannukset, kunnossa pito ja niin edelleen. Tuntui ettemme ehtineet kuin ravaamaan kahden talon väliä esimerkiksi kesällä leikkaamassa nurmikkoa tai talvella lämmittämässä. Väistämättä tulimme tilanteeseen, jossa oli alettava pohtimaan lopullisia asumisratkaisuja, sillä olimme päättäneet jatkaa elämäämme yhdessä samaan suuntaan. Kahden omakotitalon pitäminen ei tullut kyseeseen pidemmällä tähtäimellä.

Jäisimmekö minun talooni vai muutammeko mieheni taloon? Molemmat toki tykkäsimme omista taloistamme enemmän, vaikka emme ehkä sitä ääneen myöntäneetkään. Olimme kuitenkin molemmat saaneet talojemme remontit valmiiksi ja päässeet viimein niistä nauttimaan, kunnes yhtäkkiä piti alkaa pohtimaan mahdollista myyntiä ja muita vaihtoehtoja. Molemmissa taloissa oli hyvät ja huonot puolensa, eikä välimatka talojemme välilläkään ollut kuin 6 kilometriä. Samassa kaupungissa olisimme joka tapauksessa pysyneet.

Päädyimme lopulta tasapuolisuuden nimissä siihen, että molemmat talot laitetaan myyntiin ja hankitaan yhdessä uusi yhteinen koti. Tämä tuleva koti tulisi myös olemaan omakotitalo, siitä ei tarvinnut sen enempää onneksi keskustella. Tällä ratkaisulla molemmat joutuvat luopumaan tasapuolisesti omasta talostaan ja vältytäänpä tulevaisuudessa "sinun talo" ja "minun talo" riidoilta ;) Uudessa talossa saisimme lähteä puhtaalta pöydältä tekemään meille yhteistä kotia ilman vanhaa historiaa tai tiettyjä omiin koteihimme syntyneitä tapoja ("tämä on aina ollut tässä tai tämä on aina tehty näin...").

Kun päätös talojen myynnistä oli tehty, koitti seuraavien päätösten aika. Oli pohdittava mitä tapahtuu sen jälkeen, kun talot toivon mukaan saadaan myytyä. Ostetaanko joku myynnissä oleva talo, johon taas tekisimme remonttia, jotta saisimme siitä oman näköisemme ja meille mieluisen kodin. Olihan pari omakotitaloa jo remontoitu lattiasta kattoon, joten samalla se kolmaskin siinä menisi... Vai olisiko meistä sittenkin aloittamaan molemmille ennestään tuntematon rakennusprojekti, jossa uusi kotimme rakennettaisi alusta alkaen toiveidemme mukaisesti juuri meidän tarpeisiimme sopivaksi.

Selasimme useasti läpi myynnissä olevia taloja ja yksikään ei täysin ollut mieleemme. Jokaisessa oli enemmän tai vähemmän remontoitavaa ja aikaa sekä rahaa siihenkin menisi. Aikamme asuntoesittelyjä turhaan kierreltyämme päätimme alkaa ottamaan selvää olisiko rakentaminen kuitenkin se meille sopivin vaihtoehto. Kävimme läpi eri rakennusfirmoja ja poikkesimme useissa eri talofirmojen järjestämissä talonäytöissä. Rakentaminen alkoi koko ajan tuntua meille sopivimmalta ratkaisulta ja aikamme pohdittuamme päätimme rakennuttaa tulevan kotimme yhdessä talofirman kanssa. Saisimme tällä tavalla juuri tarpeisiimme sopivan talon, josta saamme kerralla mieluisan. Paljon uutta asiaa ja monia vaiheita on siis edessä, ennen kuin tuleva kotimme on valmis. Siitä lisää tässä blogissa.

Tervetuloa mukaan seuraamaan, kuinka meidän oma yhteinen tuleva kotimme rakentuu!
1 kommentti:

  1. Kuulostaa oikealta ratkaisulta rakentaa, tsemppiä teille tulevaan projektiin! Jään seurailemaan!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.