torstai 19. syyskuuta 2019

Meidän mustakehyksiset lasiliukuovet


liukuovi, liukuovet, mustareunuksiset liukuovet, ruudukko liukuovi, lasiovi, lasiovet, barndoor, glassdoor, steel frame door, sliding door, sliding glass door


Liukuovi on oiva vaihtoehto silloin, kun normaali saranoilla toimiva väliovi veisi liikaa tilaa tai sopivaa aukeamissuuntaa ei löydy. Vaihtoehtoja löytyy niin seinän sisään asennettavista liukuovista seinän pinnalla liukuviin oviin. Seinän pinnalla liukuva ovi on mahdollista asentaa yleensä helposti jälkikäteenkin, kuten me esimerkiksi teimme. Seinän pinnalla liukuva ovi on erittäin toimiva ja tilaa säästävä ratkaisu, kunhan huomioidaan, että ovi tarvitsee kuitenkin seinätilaa auetakseen.


oviaukko, oviaukon koko, kumipuu, viikuna, liukuovi, kodinhoitohuone, rakentaminen, rakennusblogi, unelmista toteutukseen, pesutorni, samsung, tarjous, pergo, vinyylilankku

Aiemmin kirjoittelinkin jo blogiin postauksen, jossa käsittelin liukuovihaaveitamme ja toiveidemme täyttämiseksi tehtäviä muutostöitä. Tilaamamme liukuoven tieltä oli siirrettävä oviaukon reunassa sijaitsevat valokatkaisijat kodinhoitohuoneen puolelle ja kuvassa oleva pistorasia otettiin kokonaan pois käytöstä. Näin ollen saatiin tarpeeksi seinätilaa 2-osaisen liukuoven aukeamista varten. Alkuperäinen haave liukuovista lähti siis liikkeelle siitä, kun normaali saranoilla aukeava väliovi tuntui huonolta ja liikaa tilaa vievältä vaihtoehdolta. Alkuperäinen ajatushan oli, että kodinhoitohuoneen ovi aukeasi vasten pesutornia vastapäätä olevia korkeita kaapistoja, joihin ei joka päivä ole muutenkaan tarvetta päästä. Tämä olisi kyllä ollut edelleenkin vaihtoehto, mutta liukuovet ovat kyllä paljon käytännöllisemmät, eikä pääasiassa auki olevaa ovea ole aina ensin suljettava, kun tulee tarve päästä käsiksi liinavaatekaappiin.Jossain kohtaa rakennusprojektia rakastuin mustareunuksisiin lasisiin ruudukkoseiniin ja oviin. Harmittelinkin aikani, ettemme sellaisia suunnitelleet mihinkään jo rakennusvaiheessa, kunnes keksin, että 2-osaisilla liukuovilla haaveeni olisi toteutettavissa ja kodinhoitohuone saisi viimein puuttuvan ovensa. Ei muuta kuin selvittelemään vaihtoehtoja ja hintoja eri firmoista. Eipä enää yllättänyt, että osa firmoista vastasi ja osasta ei kuulunut mitään, vaikka kovasti lupasivatkin tarjousta lähetellä pikimmiten. Edelleen jaksan ihmetellä, että asiakaspalvelu on osassa firmoista tuota luokkaa. Pisteet kotiin veti tälläkin kertaa Suomen Lasitehdas, joka toimitti meille jo aiemmin täydellisen saunan puolilasiseinän ja lupasi auttaa tässäkin asiassa. Tälläkin kertaa yhteydenottooni vastattiin heti ja toiveitani kuunneltiin ja ne toteutettiin.


rautavapaa satiinilasi, satiinilasi, rautavapaa, maitolasi, valkoinen lasi, lasivaihtoehdot, lasimallit, mallipalat, lasitehdas, näyte, tilaa näyte Suurimmaksi haasteeksi muutamassa firmassa osoittautui toivomani lasimateriaali. Emme voineet valita kirkasta lasia, sillä kodinhoitohuonetta ajatellen tarvitsimme sumeampaa lasia tuomaan hieman näkösuojaa. Toiveissa siis vaalea sumennettu lasi, joka ei kuitenkaan taita vihreään, eikä ole vitivalkoinen. Sopivaa lasivaihtoehtoa ei oikein tuntunut löytyvän etsinnöistä huolimatta, kunnes Lasitehdas lähetti mallin rautavapaasta satiinilasista ja bingo! Lasi oli juuri sitä, mitä olin toivonut. Päästää valoa lävitse, tuo näkösuojaa, eikä ole kuitenkaan vitivalkoinen. Ei muuta kuin tilaus sisään ja odottelemaan ovien saapumista.


Kuvassa vasemmalla Lasitehtaan mallipala rautavapaasta satiinilasista ja oikealla toisen firman ehdotus samoilla toiveilla (eroavat melkoisesti toisistaan...)


Ovet saapuivatkin muutama viikko sitten, mutta olemme olleet niin kiinni terassiprojektissa, että ovien asentaminen sai hieman odottaa. Viimein liukuovet ovat paikoillaan ja ovat juuri sellaiset, kuin toivoimmekin. Ovet tehtiin siis mittatilaustyönä omien toiveideni pohjalta. Kiinnitysvaihtoehtoja oli kaksi. Seinäkiinnitys, jonka me valitsimme tai vaihtoehtoisesti kattokiinnitys. Yläkantoisessa/ kattokiinnityksessä lattiaan ei tule lainkaan kiskoa ja kaikki paino on yläkiskolla. Valitsemassamme vaihtoehdossa lattiaan tulee kisko ja valtaosa painosta on lattialla.


liukuovi, barndoors, sliding barndoor, mustakehyksiset ovet, ruudukko ovet, ruudukko liukuovet, lasiliukuovi, glassdoor, lasitehdas, suomen lasitehdas, musta liukuovi
Asennus oli helppo suorittaa. Ensin asennettiin yläkisko paikoilleen ja kiinnitettiin niistä kohdista, joissa seinän sisällä menee runkopuut. Tämän jälkeen alakisko lattialle ja ovet paikoilleen. Ovien ollessa paikoillaan varmistettiin alakiskon oikea paikka katsomalla, että ovet tulevat suoraan. Kiskon alle liimaa ja kisko kiinni lattiaan. Alakiskoa ei ruuvattu lattiaan, jotta emme osu ainakaan lattialämmityssysteemeihin ja saa tuhoa aikaan.


Tämän jälkeen oville vielä pieni hienosäätö korkeuden ja suoruuden suhteen ja homma oli valmis! Onneksi emme laittaneet sitä normaalia väliovea, vaan pohdimme rauhassa vaihtoehtoisen ratkaisun. Liukuovet ovat upeat ja ovat samalla hieno yksityiskohta sisustuksellisestikin!


Kiitos taas Suomen Lasitehdas onnistuneesta toiveidemme toteuttamisesta!  
2-osainen liukuovi, mustakehyksinen liukuovi, ruudukko liukuovi, moderni liukuovi, lasitehdas, suomen lasitehdas, kodinhoitohuone, samsung, alakiskokodinhoitohuone, pesutorni, puustelli, lasitehdas, liukuovet, liukuovi, lasiliukuovi, glassdoor, slidingbarndoorliukuovi, ruudukko liukuovi, mustakehyksinen liukuovi, lasitehdas, alakisko, alakantoinen liukuovi, liukuoven asennus, pariovi, lasiovet, teräs, steelframe


Kurkkaa myös aiemmat postaukset: 
2 kommenttia:

  1. Oi että kun upeat! Ihan mahtava idea ja sopii teidän talon tyyliin niin upeasti! Tässä iski itsellekin liukuovikuume ja täytyykin olla yhteydessä Lasitehtaalle ja kysyä toteuttaisivatkohan he minunkin haaveeni :)

    Hyvää syksyn jatkoa ja kiitos blogista! -Maarit

    VastaaPoista
  2. Me vaihdoimme juuri yhden oven kotonamme liukuoveksi. Koska se avautui juuri kaapiston eteen ja oli muutenkin hankala. Hienoa, että saitte juuri sellaiset ovet kun halusitte. On kyllä hienot!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.