lauantai 11. elokuuta 2018

Vuosi tontin ostosta, missä mennään ja mitä meille kuuluu?


Elica Star, Puustelli saareke, vino sisäkatto, Jukkatalo, Clumberinspanieli, Savo elica, aktiivihiilisuodatin, musta keittiö



puiden kaataminen, tonttikauppa, puu kaatuu, puunkaato, rakennusblogi, rakentaminenTasan vuosi sitten 11.8.2017 ostimme nämä kaksi vierekkäistä tonttia, jolle tulevan kotimme rakentaminen alkoi. Itse asiassa heti seuraavana päivänä tonttien ostosta olimme kaatamassa puita tontilta, joten hommiin ryhtymisen suhteen ei ainakaan viivästelty päivääkään. Vettä satoi, mutta puita kaatui kovalla innolla. Ajatuksissa se oma, uusi ja yhteinen koti. Vesisateen jälkeisenä päivänä oli puolestaan helle, mutta puita kaatui taas ja hommat etenivät mallikkaasti. Välillä aika meni kuin siivillä. Emme ehtineet kuin seuraamaan sivusta, kuinka talo rakentui vaihe vaiheelta. Ensin iloittiin perustuksista, sitten saapuikin jo elementit ja seuraavien päivien aikana oli jo katto päänpäällä. Siitä vaihe kerrallaan kohti valmista kotia. Olen kokoajan kirjannut pääkohtia ylös blogiin ja näin jälkeenpäin onkin ollut mukava muistella aikataulu osiosta, milloin on tehty mitäkin.



kattotuolien asentaminen, kattotuolit, rakennusblogeja, rakennusblogit, unelmista toteutukseen blogi, jukkatalo
Oli niitäkin hetkiä, kun aika tuntui matelevan. Muutto uuteen kotiin tuntui välillä todella kaukaiselta ajatukselta, etenkin mikäli kaikki ei mennytkään heti putkeen tai väsymys painoi pitkän päivän jälkeen päälle. Onneksi mitään isompia ongelmia tai viivytyksiä ei matkan varrelle kuitenkaan sattunut. Ensimmäinen ajatus muuttoajankohdasta oli tämän vuoden joulukuu. Työt etenivät vauhdilla ilman takapakkeja ja uskalsimme elätellä toivetta, että pääsisimme jo mahdollisesti syksyllä muuttamaan. Vauhtia pidettiin yllä ja lopulta suunnitelluksi muuttokuukaudeksi vaihtui elokuu. Päätettiin ottaa kunnon loppurutistus ja laitettiin vieläkin enemmän vauhtia päälle kesäkuussa. Tehtiinpä pari yövuoroakin raksalla, jotta saimme kesäkuun lopussa luopua vuokrakämpästämme ja viedä tavarat uuteen valmiiseen kotiin!



Uunisepät, Riekko, vino sisäkatto, Jukkatalo, Rakennusblogi, Unelmista toteutukseen, vinyylilankku, Pergo, Musta takka, rosteri hormi
Raksa on muuttunut viimein kodiksi ja täällä sitä on asuttu siis kesäkuun lopusta lähtien. Tavarat alkavat olla viimein paikoillaan ja muuttolaatikot hävinneet silmistä. Moni tavara hakee vielä paikkaansa ja välillä tuntuukin, että osa tavaroista on kiertänyt koko talon läpi kaapista toiseen, kunnes sopiva järjestys on löytynyt. Vanhoista huonekaluista osa on otettu käyttöön ja osa on puolestaan saanut väistyä uusien hankintojen tieltä. Onneksi emme etukäteen hankkineet kovasti huonekaluja tai muuta isompaa, koska nyt talossa asuessa on niin paljon helpompaa pohtia, että mikä sopisi mihinkin ja hankkia sitä mukaa kaikki tarvittava. Ikeakin on käyty pariin kertaan tyhjentämässä, joten vapaa-ajalla on voinut valita haluaako kasata tv-tasoa tai vaikka kirjahyllyä. Muutama taulukin on jo löytänyt paikkansa seinältä, joten ensimmäiset reiät on tehty seiniin.



porispere, unelmista toteutukseen, porispere festifaali, festarit, festivaalit, pori
Mikä parasta, meillä on viimein ollut aikaa nähdä ystäviä! Kun ajattelee viimeistä vuotta taaksepäin, olemme valitettavasti monen monta kertaa joutuneet kieltäytymään illanviettokutsusta tai mökkireissuista raksakiireiden vuoksi. Tämä kaikki on luvattu korvata takaisin ja kolmen viikon lomallamme tulikin jo nähtyä ystäviä moneen otteeseen ja vietettyä aikaa heidän kanssaan! On käyty myös useissa kesän tapahtumissa ja välillä vain oltu tekemättä yhtään mitään, ehkä kyllä enimmäkseen helteiden takia. Lomalla oli alun perin tarkoitus aloittaa talon ja autotallin maalausprojekti, mutta mega-helteiden saavuttua maalaaminen oli siirrettävä viileämpiä ilmoja odottamaan. Toisaalta hyvä niin, joten maltoimme hieman lomaillakin ja viettää aikaa ystävien kanssa sitäkin enemmän.



Pihatyöt, pihasuunnitelma, unelmista toteutukseen, rakennusblogi, Jukkatalo, omakotitalon rakentaminen,
Vaikka uudessa kodissa jo asutaan, niin hommia riittää silti. Koko piha on tekemättä ja kasvaa rikkaruohoa. Isot maatöistä jääneet multakasat odottavat tontin reunassa seulomista sekä levittämistä ja jonkinnäköistä pihasuunnitelmaakin pitäisi alkaa kehittelemään. Olemme päätymässä siihen, että pihan tekeminen tullaan jättämään kokonaan ensi kevääseen ja koko talvi on sitten aikaa suunnitella pihaa rauhassa. Tälle kesälle on vielä ajatuksissa se helteiden takia myöhemmäksi siirtynyt talon ja autotallin maalausprojekti (kunhan lopullinen sävy saadaan päätettyä) ja terassien teko olisi myös tehtävälistalla. Autotalliin pitäisi myös vetää sähköt, villoittaa ja levyttää. Ei meillä tekeminen siis ainakaan tule heti loppumaan. Saa ihan valita mistä haluaa aloittaa :D Vaikka hommaa riittää ja kaikki olisi mukava saada valmiiksi nyt ja heti, niin nautitaan kuitenkin uudesta kodista, eikä raadeta niska hiessä joka vapaapäivä. Eiköhän kaikki valmistu aikanaan kuitenkin!




menojetti, vesijetti, vesiskootteri, auringonlasku, jetteily
Kesälomatunnelmia Luvian vesistössä



1 kommentti:

  1. Voi vitsit kun teillä on edennyt nopeasti! Alle vuodessa muutto, vau! Kyllä olette varmasti saaneet ahertaa urakalla, mutta nyt onneksi voitte nauttia. Onnea uuteen hienoon kotiin! Jään odottelemaan innolla seuraavia postauksia. Mukava päästä näin alusta alkaen bloanne seuranneena kurkkimaan, miltä kotinne näyttää nyt kun kaikki on valmista!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.