tiistai 31. heinäkuuta 2018

Ikean bestå-kaappien kiinnitys seinään


Ikea bestå kiinnittäminen seinään, Ikea bestå tv taso, bestå, Desenio, Design letters, seinään kiinnitettävä tv taso, johdoton olohuone


Huh hellettä! Viime viikot on tosissaan lomailtu, jonka huomaa myös blogin huonosta päivittymisestä. Ensimmäiseksi siis pahoittelut siitä! Näin kesälomalaisena, ei voi valittaa ainakaan, että aurinkoa ei olisi riittänyt tai ilmat suosineet lomailijoita. Aurinkoa, hellettä, kuumuutta...  Hieman jo liikaakin omaan makuun ja etenkin lomasuunnitelmiin. Meidän piti lomamme aikana aloittaa talon maalausprojekti, mutta helteet ovat muuttaneet totaalisesti suunnitelmat. Maali kuivuisi jo sutiinkin näillä helteillä, joten ollaan vaihdettu aiemmat suunnitelmat sisähommiksi. Huonekalujen kokoamista, taulujen kiinnitystä seiniin ynnä muuta.


Edelliseltä Ikean reissulta mukaan tarttuneet Bestå-kaapistot ovat odottaneet valmiiksi koottuna olohuoneessa vuoroaan päästä asennettavaksi seinälle ja viimein pääsimme toteuttamaan suunnitelmamme. Toiveenamme oli asentaa sekä tv, että bestå-kaapistot kiinni seinään ja toteuttaa johdoton olohuone. Television asentaminen seinälle ilman näkyviä johtoja oli otettu huomioon jo talon rakennusvaiheessa ja väliseinässä meneekin putki, jota pitkin johdot saadaan menemään tv:n takaa pistorasialle asti seinän sisässä. Bestå-kaapistot ostettiin myös ilman jalkoja ja kiinnitettiin niin, että pistorasiat jäävät kaappiin sisälle, joten kaikki johdot ovat katseilta piilossa ja kulkevat kaapiston sisäpuolella. Helpottaa kummasti myös siivoamista, kun imurin tiellä ei ole ylimääräisiä johtorykelmiä.


Ikean omat seinäkiinnikkeet osoittautuivat melko heppoisiksi ja niiden kiinnitys ei olisi osunut koolauspuihin, joten oli keksittävä parempi ja samalla tukevampi ratkaisu tv-tason kiinnittämiseksi seinään. Seuraavana siis kuvia ja tarinaa siitä, kuinka bestå tv-taso kiinnitettiin meillä seinään:Ikea bestå kiinnittäminen seinään, Ikea bestå tv taso, bestå, seinään kiinnitettävä tv taso

Tason alapuolelle asennettiin kertopuusta tehty tukipuu, joka kiinnitettiin 60cm välein väliseinien koolauspuihin tukevasti. Tukipuu on molemmista päistä noin 10cm lyhyempi kuin tv-taso. Ei ainakaan pistä silmään, mikäli tasoa katsoo sivusuunnasta. Tukipuu maalattiin myös valkoiseksi, mikäli joku sattuisi joskus ryömimään lattialla ja näin ollen tukipuu osuisi silmiin. Sohvalla tai lattialla istuessa tukipuuta ei siis näe. Onpahan ainakin siisti, mikäli joskus silmiin siis pistäisi.

Ikea bestå kiinnittäminen seinään, Ikea bestå tv taso, bestå, seinään kiinnitettävä tv taso


Bestå-kaapin taustalevy on niin ohutta materiaalia, että kiinnittäminen siitä seinään ei ole suositeltavaa, joten kiinnitimme taustalevyn takapuolelle noin 2cm:n paksuiset vaneriset täytepalat tukemaan kiinnitystä. Täytepalat laitettiin jokaisen kaapin oikeaan ja vasempaan yläkulmaan. Takalevy on muutenkin 2cm vajaa seinästä, joten täytepalat mahtuivat hyvin kaapin taakse.


Ikea bestå kiinnittäminen seinään, Ikea bestå tv taso, bestå,johdot piiloon, johdoton olohuone, seinään kiinnitettävä tv taso

Kaapin sisälle yläreunaan asennettiin vielä laudat helpottamaan ja tukemaan kiinnitystä. Näistä oli sitten helppo kiinnittää kaapit väliseinien koolauspuiden jaon mukaisesti tukevasti seinään. Kaapit oli helppo asentaa suoraan, sillä ensimmäisenä asennettu tukipuu oli jo laitettu vatupassin kanssa suoraan, joten mitään ylimääräistä säätöä ja kikkailua ei tarvittu, vaan kaapit olivat kerralla suorassa. Kiinnitimme kaapit myös parilla ruuvilla vielä kiinni toisiinsa. Ei heilu, eikä huoju mistään kohdasta.
Ikea bestå kiinnittäminen seinään, Ikea bestå tv taso, bestå, Desenio, Design letters, seinään kiinnitettävä tv taso, johdoton olohuone


Mielestämme tv-tasosta tuli oikein onnistunut. Ihanan ilmava ja selkeä kokonaisuus. Mukavaa vaihtelua normaaleille lattialla tönöttäville tv-tasoille. Hyvästi kaikki johtorykelmät, ei tosiaan tule ikävä! Robotti-imurikin kiittää, kun pääsee helposti siivoamaan tv-tason alta, eikä takerru johtoihin :DVai mitäs tykkäätte, miltä näyttää?
14 kommenttia:

 1. Kiva kun teit tästä postauksen! Täällä olisi samainen homma edessä, laittaa tv taso siis seinään kinni. Meillä ei television johtoja vaan saa piiloon, vanhan talon huonoja puolia :) Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini ja tämän postauksen :) Mukavaa kesänjatkoa myös teille!

   Poista
 2. Miten nuo täytepalat on kiinnitetty tuonne kaappien takapuolelle? Pelkästään taustalevyyn vai runkoonkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytepalat ovat kiinni ruuveilla pelkästään taustalevyssä. Estää näin ollen taustalevyn painumisen päin seinää kiinnitettäessä. (Taustalevyn ja seinän väliin jäisi normaalisti pari cm tilaa).

   Täytepalojen läpi seinään asti menee myös kaappien sisäpuolelle ruuvattujen tukipuiden ruuvit.

   Olikohan tarpeeksi sekavasti selitetty... Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin :)

   Poista
 3. Hei ! Hieno toteutus ja vastaava myös itsellä mielessä. Kiinnostaisi tietää referenssiksi paljonko on lattiasta tason pohjaan & välimatka tason pinnalta TV:n alareunaan ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä itsekin. Mittailin kysymäsi mitat ja ovat seuraavanlaiset:

   - Lattiasta tason pohjaan 16cm
   - Tason pinnalta tv:n alareunaan 26cm

   Poista
 4. Moi, mikä on tuo seinän väri/sävy? :) näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seinän värisävy on Teknoksen NCS S 1500-N, jota muutamassa blogissakin mainostettu jopa täydellisenä harmaana. On kyllä osoittaunut oikein kivaksi sävyksi. Onnistunut valinta :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Taso on koottu ikean bestå 2 osaisista rungoista ja valittu niihin korkeakiiltoiset ovet. Löydät rungot ikean sivuilta kun kirjoitat haku kenttään 60245844 numerosarjan.

   Poista
 6. Hei! Mistä nuo sohvapöydät on hankittu? :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Paljon tämä kokonaisuus tuli maksamaan? Mietin lompsinko ikeaan suoraan näyttämään tätä kuvaa ja he saavat etsiä oikeat palat paikoilleen ;) Hintahaitaria olisi hyvä tietää etukäteen, ettei tule ylläreitä :-D

  VastaaPoista
 8. Moikka! Muistaakseni hinta oli noin 250euron paikkeilla. Sisältäen 2kpl runkoja, korkeakiiltovalkoisia ovia 4kpl, 4 hyllylevyä, saranat, ikean seinäkiinnitystarvikkeet.

  VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.