lauantai 9. kesäkuuta 2018

Hanat ja pönttö paikoillaan! Me saadaan vettä hanasta!


Oras Safira 1012, Oras, wc-hana, Oraksen wc-hana, rakennusblogi, Hanavalinnat, LVI-työt

Taas on koettu rakentajan riemunhetkiä, sillä viime viikolla tuli Jukkatalon puolesta 2 reipasta miestä suorittamaan loput LVI-työt. Pari viikkoa sitten saimme kaikki hommat rakennuksella siihen vaiheeseen, että uskalsimme tilata loppujen LVI-töiden asennuksen Jukkatalolta. LVI-työt kuuluivat siis talopakettiimme ja ne tultiin suorittamaan, kun olimme tosiaan saanet rakennuksella kaiken tarvittavan valmiiksi. Eivät siis tule yhden hanan tai suihkun takia, vaan laittavat sitten mielellään kaiken kerralla valmiiksi.

musta keittiöhana, Tapwell, Tapwell rin984ms, keittiöhana, syntymäpäivälahja
Menimme rakennukselle aamupäivällä ja ilmastointiventtiileitä oli jo monessa huoneessa asennettu kattoon, suihkuja asennettiin parhaillaan kylpyhuoneeseen ja melkein kaikki hanatkin olivat jo paikoillaan. Reipasta porukkaa sanoisin! Syntymäpäivälahjani eli Opdeco shopista tilattu Tapwellin musta keittiöhana kiinnitti ensimmäisenä huomioni, enkä voinut olla tyytyväisempi, että hana vaihdettiin tähän kyseiseen mustaan versioon alkuperäisistä suunnitelmista poiketen. Sopii niin hyvin keittiöön! Ei ollenkaan huono syntymäpäivälahja.

Yllätykseksemme poistoilmalämpöpumppumme tuloilmamoduuli vaihdettiin eri versioon. Ihmettelimmekin talolle aiemmalla viikolla saapunutta Niben pakettia, mutta siihenkin saatiin vastaus LVI-asentajilta. Sam40 tuloilmamoduuli vaihtui Sam41 versioon. Johtuen aktiivihiilisuodattimella varustetusta liesituulettimestamme, jota ei ilmeisesti ollut aiemmin otettu huomioon, kun aiempi tuloilmamoduuli oli meille lähetetty ja asennettu aikanaan. Noh, nyt sekin asia on korjattu ja oikeat laitteet ovat paikoillaan. Ja mikä tämä tuloilmamoduuli sitten on? Tarkemmin sanottuna tuloilman lämmitysmoduuli, jonka avulla ilmanvaihdon tuloilman esilämmitys ja sisäänpuhallus hoidetaan hallitusti. Hienosti netin syövereistä etsitty tieto :D


Ido Glow rimfree, Ido, wc-istuin, huuhtelukaulukseton wc-istuin, kokemuksia Ido glow rimfree
Nähtiin viimein myös meidän tuleva IDO Glow Rimfree wc-istuin paikoillaan wc:ssä ja taas karistui yksi rakennusaikainen pelko tiehensä. Kauhukuvissani olin ehtinyt pelkäämään wc pöntön täyttävän pienen wc tilamme, mutta näin ei käynyt. Wc-istuin sopi paikalleen oikein hyvin. Huvittaa jo itseänikin nämä kaikki mahdolliset kauhukuvat ja pelot, joita matkanvarrella on riittänyt. Vähän helpommallakin varmaan pääsisi, jos ei stressaisi etukäteen niin paljon, mutta minkäs sille mahtaa. Ei ainakaan sitten putoa korkealta, kun on jo varautunut pahimpaan... Tämän meille asennetun wc-istuimen pitäisi nyt olla sitten helposti puhtaana pidettävä versio, sillä kyseessä on huuhtelukaulukseton istuin. Kokemuksia tästä versiosta on luvassa myöhemmin. Pitihän sitä vähän vielä hifistellä ja hankkia pöntön kanneksi soft close versiolla varustettu kansi. Eli kannessa on hidastin, jonka avulla kansi sulkeutuu hiljaisesti. Ei voi vahingossakaan metelöidä pamauttamalla wc-pöntön kantta kovaäänisesti kiinni esimerkiksi toisen nukkuessa yövuoron jäljiltä ;)

On tämä vaan jännä tunne kerta toisensa jälkeen, kuinka joka kerta pientenkin muutosten jälkeen koko talo tuntuu niin paljon valmiimmalta. Ja onhan se hienoa, että saamme viimein vettä hanoista tai vessahädän iskiessä helpotuskin löytyy läheltä. LVI-asentajat tekivät pitkän päivän ja saivat kaiken valmiiksi yhtä toimituksesta uupunutta ilmastoinnin venttiiliä lukuun ottamatta. Onneksi uupuva venttiili saapui parin päivän sisällä ja paikallinen ilmastointiheppu kävi asentamassa venttiilin paikoilleen ja tekemässä tarvittavat ilmastoinnin säädöt ja mittaukset. Vielä kun muistaisi kaikki annetut ohjeet ja neuvot koskien poistoilmalämpöpumppuamme. Noh, eiköhän sitä ajan kanssa opi ja onneksi on ohjekirja. Nyt on sitten kaikki talon LVI työt hoidettu ja talo on niiltä osin valmis. Seuraavassa postauksessa sitten jo luvassa toivottavasti sähköistä tunnelmaa, sillä sähkömies on myös ahertanut viime päivät talolla. Alla vielä muutamia kuvia LVI- porukan aikaansaannoksista.

 
Oras sadesuihku, Oras Optima 7192, Oras Optima 7193, sadesuihku, kokemuksia oras sadesuihkuista

Kylpyhuonekin tuntui jo heti valmiimmalta, kun suihkut asennettiin paikoilleen

lattiakierron jakotukki, jakotukki, jakotukin piilottaminen, jakotukin suojaluukku


lattiakierron jakotukki, jakotukki, jakotukin piilottaminen, jakotukin suojaluukku

Seinän sisään piiloutuva lattiakierron jakotukki katseilta piilossa vaatehuoneessa


vesiposti, vesipostin asentaminen, rakennusblogi, Unelmista toteutukseen, LVI-työt

Talon molempiin päätyihin asennettiin vesipostit


Sam41 tuloilmamoduuli, poistoilmalämpöpumppu, Nibe, Sam41, tuloilmamoduuli

Sam41 tuloilmamoduuli vaihdettu aiemman Sam 40 tilalle,
samoin liukuovet myös asennettu paikoilleen kodinhoitohuoneessa.
Aiempia LVI töihin liittyviä postauksia:
5 kommenttia:

 1. Hyvä, että saitte vihdoinkin juoksevat vedet ja hanat paikoilleen, tuli todella kivan näköiset vielä kaiken lisäksi. Meillä on myös talonrakennusprojekti meneillään, ja meillä kävi juuri asentaja myös asentamassa lämpöpumput. Toivottavasti teillä menee loppu rakentaminen hyvin ja tulee talo valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muistan kyllä hyvin tuon hetken kun ensimmäistä kertaa sai vettä hanasta :) Tsemppiä myös teille projektiin!

   Poista
 2. Mekin hankimme tuon soft close pöntön kannen, jottei tosiaan kannen sulkemisesta tulisi enää meteliä. Meille asennettiin juuri ilmalämpöpumppu. Nyt on ilma lämpimämpää kotona.

  VastaaPoista
 3. Miten IDO:n rimfree on teidän käytössänne toiminut? Taloyhtiöömme asennettiin putkiremontin yhteydessä IDO:n rimfree wc-istuimet ja heti muutaman käyttökerran jälkeen huomasin, ettei huuhtelukaulukseton malli ole kovinkaan näppärä. Istuimen alle kerääntyy pissaa. Tyttöjen ja naisten istuessa wc:llä pissaa roiskuu wc:stä suoraan istuimen alle. Aiemmin pissaroiskeet ovat pysähtyneet huuhtelukaulukseen ja huuhtoutuneet sieltä sitten pois. Nykyinen rimfree-huuhtelu ei pissaa huuhdo, sillä se pääsee roiskumaan istuimelle saakka. Istuinrengasta saa olla päivittäin pyyhkimässä, jotta pissaroiskeet eivät jää istuimen alle keräämään bakteereja. Lisäksi istuinosa ei pysy ylhäällä, joten wc:tä pestessä täytyy rengasta pitää toisella kädellä ylhäällä. Kansi pysyy kyllä ylhäällä, mutta rengasosa tipahtaa saman tien takaisin alas. Rimfree WC:n puhtaana pitäminen on siis vanhanaikaista wc:tä huomattavasti hankalampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä kyllä toimii ihan hyvin, eikä mielestäni suttaannu sen enempää kuin huuhtelukauluksellinen malli josta aiempaa kokemusta. Siivous on kuitenkin hankalaa istuinosan alapuolella olevien nystyröiden takia, jotenkin tuntuu hankalammalta puhdistaa.

   Meillä kyllä pysyy sekä kansi että istuinrengas ylhäällä jos ne nostaa yläasentoon? ei tarvitse erikseen pitää kiinni kädellä.

   Poista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.