maanantai 10. syyskuuta 2018

Maalaushommat edistyvät hyvin ja ilmat suosivat edelleen


talon maalaaminen, valkoinen ulkomaali, Panu talomaali, kokemuksiai ulkomaaleista, valkoinen maali
 Enemmän maalia sudissa kuin ikkunanpielissä? :D


Ilokseni voin kertoa, että ilmat ovat suosineet meitä edelleen ja talon sekä autotallin maalausurakkaa on saatu hienosti vietyä eteenpäin. Autotallin osalta maalaus on suoritettu kokonaan ja seuraavaksi vuorossa räystäs- ja ikkunanpielilautojen kiinnitys, niin saadaan talli valmiiksi ulkopuolelta. Talliin tarvitsisi vetää vielä sähköt, villoittaa ja levyttää, niin saadaan talli valmiiksi sisäpuoleltakin. Talonkin osalta maalaus on hyvällä mallilla ja takaterassin alapuolinen osuus on ainoastaan maalaamatta, kaikki muu on maalattu jo kahteen kertaan.

Muutama sadepäivä on osunut kohdalle, mutta ne ovat onneksi useimmiten sattuneet niihin päiviin, kun olemme olleet töissä. Vapaapäivät on siis hyödynnetty maalisutien varressa. Pääasiassa ilma on ollut lämmin ja aurinkoinen, kerrassaan erinomainen maalausilma vielä tähän aikaan vuodesta. Oikeastaan koko rakennusprojektin ajalta ilmat ovat onneksemme suosineet meitä. Maatyöt saatiin tehtyä ennen pakkasia, elementit pystytettyä ja talo sateelta suojaan ennen sadekuuroja. Vähäluminen talvi oli myös iso etu projektin kannalta. Eikä mitään mega pakkasiakaan koettu viime talvena projektin edetessä. Hienoa tosiaan, että saadaan vielä tämä maalausurakkakin vietyä päätökseen kunnialla.

Koko talon ilme on muuttunut aivan mielettömän paljon maalin myötä ja kaikki tuntuu taas niin paljon valmiimmalta. Valitsemamme Tikkurilan 612x sävy on edelleen ihan ok, vaikkakin omaan silmään sinertää edelleen tietyssä valossa. Joka toinen edelleen vastaa sävyn olevan tummanharmaa ja osa kertoo aavistuksen sinertävän, kuten aiemmassakin postauksessa kerroin. Valkoiset ikkunanpielet ja nurkkalaudat tulevat hienosti esiin tummaa seinää vasten. Isona apuna maalausprojektissa ovat olleet vanhempani, sekä Mikon isä. Kiitos heille avusta tätäkin kautta! Alunperinhän ajatuksenamme oli jossain kohtaa pitää maalaustalkoot, mutta vuorotyömme ei mahdollistanut tätä vaihtoehtoa. Ystävillämme olisi ollut vapaata pääasiassa viikonloppuisin, kun meille osui taas edellisiin viikonloppuihin työvuorot. Olemmekin vieneet maalausprojektia sitten eteenpäin aina vapaapäivinä.

Alla vielä kuvia maalausprojektin varrelta. Tarkkasilmäiset voivat yhdestä kuvasta huomata, että pihakin on kokenut samaan aikaan pientä muodonmuutosta. Rikkaruohot ovat hävinneet ja meillä on piha valmistumassa siirtonurmea varten. Päätimme laittaa tuulemaan ja panostaa myös pihaankin vielä tämän vuoden puolella, vaikka jossain kohtaa pyöri mielessä jo ajatus siitä, että kaikki pihatyöt jättäisimme vasta ensi kevääseen. Tästä lisää myöhemmin omassa postauksessaan. Nyt kuvia siitä, kuinka talo on muuttunut maalauksen myötä. Melkoinen muutos, eikö?!

            
Jukkatalo, kokemuksia Jukkatalosta, Talon maalaaminen, pohjamaali, vesivek, viittä vaille valmis, rakennusblogi


tummanharmaa talo, tummanharmaa ulkomaali, Teknos 612x, keskiharmaa ulkomaali, Panu talomaali, Unelmista toteutukseen blogi


 Jukkatalo, kokemuksia Jukkatalosta, Talon maalaaminen, pohjamaali, vesivek, viittä vaille valmis, rakennusblogi,


tummanharmaa talo, tummanharmaa ulkomaali, Teknos 612x, keskiharmaa ulkomaali, Panu talomaali, Unelmista toteutukseen blogi


 talon maalaaminen ensimmäistä kertaa, rakennustelineet, sähkökaappi, teknos 612x, harmaa ulkomaali, teknos talomaali kokemuksia


tummanharmaa talo, tummanharmaa ulkomaali, Teknos 612x, keskiharmaa ulkomaali, Panu talomaali, Unelmista toteutukseen blogiAiemmat ulkomaalaukseen liittyvät postaukset löydät täältä:4 kommenttia:

 1. Kyllä tekee maali vain paljon raksalle! Hienolta näyttää! :) Ja ne maalit, tuntuu että ne näyttävät aina erikoiselta jossain tietyssä valossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka kertaa kotiin tullessa yllättyy, kuinka eri näköinen talo on :D Ehti jo niin tottumaan siihen pohjamaalissa olevaan rakennukseen...

   Poista
 2. Sopii todella hyvin tuo teidän valkkaama väri, jotenkin tuollainen täyteläinen. Meilläkin pitäisi uusia meidän vierasmökin julkisivu tässä kesällä sillä sen kulma on vähän retkahtanut, eli pitäisi oikaista vähän ja samalla maali on vähän rapsakassa kunnossa. Haluaisin nimenomaan katsoa värin vapaasti, mutta meillä päämökki punamultaa, niin varmaan jotenkin pitää vetää sitten samalla värillä. Mutta joo hyvältä näyttää teillä ja tsemppiä loppuprojektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä tyytyväisiä värivalintaan, vaikka jossain valossa hieman taittaa siniseen, josta en itse niin välitä, mutta muuten kyllä ollaan tyytyväisiä lopputulokseen :)

   Tsemppiä sinne maalausprojektin pariin!

   Poista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.