torstai 5. huhtikuuta 2018

Valmiita pintoja näkyvissä


Teknos NCS S 2500-N, Teknos, seinän maalaaminen, oikea harmaan sävy
Teknos NCS S 2500-N sävyllä maalatut vierashuoneen seinät


Viime päivinä näkyvin muutos on tapahtunut makuuhuoneiden seinissä, kolme makuuhuonetta neljästä ovat saaneet maalia pintaan. Päämakuuhuone on maalattu kokonaan ja valmiina vinyylilankun asennusta varten. Vierashuoneen tapettia odotellaan parhaillaan saapuvaksi. Kunhan tapetti saapuu ja saadaan seinään, on vierashuonekin valmis lattian asennusta varten. Niin sanottu koirien tuleva huone on maalauksen alla parhaillaan ja odottelee vapaapäiviäni edistyäkseen. Tehosteseinä on jo maalattu ja hyvältä näyttää! 


Teknos NCS S 1500-N,Tikkurila Takorauta (Y500), Tikkurilan takorauta maali, Takorauta makuuhuoneessa, täydellinen harmaa
Teknos NCS S 1500-N ja Tikkurilan Takorauta (Y500) sävyillä maalatut makuuhuoneen seinät



Teknos NCS S 3500-N, Harmaa maali, täydellinen harmaa, oikeasti harmaa maali, seinämaali, Teknos
Teknos NCS S 3500-N sävyllä maalatut keittiön kalusteseinät


Olemme saaneet myös viimein valoa ja auringonsäteitä sisälle taloon, sillä ensimmäiset suojamuovit on poistettu muutamista ikkunoista! Jopas tuli valoa, kun elementtien toimituksesta lähtien ikkunoissa olevat siniset suojamuovit ovat olleet paikoillaan tähän asti. Taas niitä pieniä, mutta hienoja ja samalla hieman outoja hetkiä, kun tuijotetaan ikkunaa / ikkunasta ulos ja tunnustellaan, miltä tuntuu katsella talon sisäpuolelta omaan tulevaan pihaan. Katsellaan, kuinka valmiimmalta koko huone näyttää, kun ikkunat eivät ole enää verhottuna muoviin. Ehkä kanssarakentajat ymmärtävät näitä meidän pieniä ilonaiheita? Juuri muutama päivä sitten muisteltiin rakennuksella käydessämme, kuinka jännältä tuntui ensikertaa kulkea huoneesta toiseen, kun väliseinät oli pystytetty ja kaikki huoneet pystyi viimein näkemään luonnossa. Paljon on edistystä tapahtunut jo siitäkin hetkestä.

 

Uunisepät, Riekko, Takan muuraus, Musta takka, takan asennus, Rosteri hormi,


Takka näyttää tällä hetkellä tältä ja huomenna pitäisi Uunisepiltä tulla asentajat taas hommiin. Seuraavana vuorossa olisi takan laatoitusta ja nähdään toivottavasti viimein valmista pintaa. Nyt takkaan on jo ehtinyt tottua, vaikka ensimmäiset päivät takan muurauksen jälkeen olohuone tuntui todella täydeltä! Pelkäsin olemmeko valinneet tilaan nähden liian ison takan tai tuntuuko jatkossakin, että olohuoneen seinustalla tönöttää iso möhköfantti. Onneksi tätä tunnetta ei enää ole, vaan takan olemassa oloon on jo tottunut ja se tuntuu tilaan oikein sopivalta. Vielä kun saadaan huomenna laatat pintaan, niin eiköhän takka sulaudu entistä paremmin tulevaan kotiimme. Takan asennuksessa ei mennytkään kaikki sitten ihan nappiin, mutta tästä lisää seuraavassa takkaa koskevassa postauksessa, jonka kirjoitan, kunhan takka on valmis. Ei onneksi mitään, mitä ei saada korjattua tai mitään, mikä myöhästyttäisi aikataulua tai muutaman kuukauden sisällä tulevaa muuttoa.



wc, smedbo, wc suunnitelma, musta valkoinen wc, Rakennusblogi


Wc:ssä puolestaan näyttää tällä hetkellä tältä. Sekä lattia- että seinälaatat ovat paikoillaan ja saumausta luvassa seuraavaksi. Viimein voin hengittää, sillä pitkin suomea metsästämäni laatat ovat lopulta turvallisesti paikoillaan. Ei onneksi sattunut mitään kommelluksia matkan varrella, eivätkä laatat hajonneet edes asennuksessa, huh. Turussa Sarokas myymälässä käydessämme löysimme vessaan Smedbon valmistamat pyyhekoukut sekä wc-paperitelineen, jotka odottavat seinään pääsyä saumauksen jälkeen. Hankintalista lyhenee päivä päivältä ja rahan menoa ei voi estää. Wc:n kalusteet on laitettu tilaukseen ja tulevat Puustellilta, kuten aiemmassa postauksessani kerroin. Noin 4 viikkoa vielä, niin saadaan tähän tällä hetkellä tummaan vessaan valkoista väriä kalusteiden muodossa.



kylpyhuone, kylpyhuone suunnitelma, musta harmaa kylpyhuone, smedbo, jysk


Kylpyhuone edistyy myös kivaa vauhtia ja aiemmassa sauna postauksessa olikin jo yksi kuva kylpyhuoneesta nähtävillä. Valitettavasti en saanut viimeksi talolla käydessä napattua uutta kuvaa kokonaan laatoitetuista seinistä tai suihkuseinästä, sillä lattiaan oli juuri vedetty vesieriste. Seinät on laatoitettu, mustat koristelistat paikoillaan ja säilytyslokeroiden taustojen kuviolaatat myös paikoillaan. Seuraavana lattianlaatoitusta luvassa, kunhan vesieristys on kunnossa. Vielä pitäisi päättää lokeroihin tuleva valaistus ja sen toteutus. Sähköt on lokeroihin suunniteltu ja vedetty valmiiksi. Laitetaanko pienet led-tuikku spotit vai led-nauhasta epäsuora valaistus. Jatketaan suunnittelua ja katsotaan mihin päädytään. Pelkäsimme ensin kovasti, että onko 30cm x 60cm laatta liian raju tulevaan suihkutilaan kokonsa puolesta ja pohdimme moneen otteeseen laatan vaihtamista pienempään. Onneksi kuitenkin uskalsimme ottaa riskin, sillä olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme.  



Riippusilta, luontopolku, tuleva koti, rakennusblogeja
Tulevan kotimme lähettyvillä sijaitseva
joen ylittävä luontopolulle johtava riippusilta


Alkuviikolla oli kauniita aurinkoisia päiviä, jotka piti hyödyntää ulkoilun merkeissä. Oli jätettävä maalisuti ja -tela hetkeksi sivuun ja lähdettävä nauttimaan ehkä tämän talven viimeisistä lumista. Sadetta luvassa siis lähipäivinä. 4-jalkaiset karvakaverit mukaan ja lenkille tällä kertaa tulevan kotimme lähimaastoihin. Tulevan kotimme lähistöllä on todella hyvät ulkoilumaastot, jotka olivatkin yksi iso plussa jo sopivaa tonttia etsittäessä. Löytyy peltoa ja metsää, virtaava joki sekä sen ylittävä riippusilta. Luontopolku pitkospuineen on myös kävelymatkan päässä. Ei voi valittaa. Lenkki tuli tehtyä ja kuinka hienoa olisikaan ollut tämän jälkeen kävellä vasta valmistuneeseen kotiimme. Keittää kaakaot ja laittaa takkaan tuli. No hetken aikaa joudumme vielä odottamaan, vaikka voiton puolella ollaankin jo reilusti! Alla vielä muutama kuva lenkkimme varrelta.


Unelmista toteutukseen, Rakennusblogi, Jukkatalo, Rakennusblogeja, Omakotitalon rakentaminen, Kokemuksia Jukkatalosta


Joki, Rakennusblogi, Jukkatalo, ulkoilumaastot, jokimaisema


rakennusblogeja, ulkoilumaastot, peltomaisema, talvirakentaminen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.