sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kodinhoitohuone

Yhtenä tärkeimpänä toiveenamme talon suunnittelussa oli kodinhoitohuone ja se, että kodinhoitohuoneesta on kulku sekä ulos että pesuhuoneeseen. Koiranomistajina tämä helpottaa elämää huomattavasti etenkin kuraisina vuodenaikoina. Ulkoa tullessa saa koirat taluttaa suoraan pesuhuoneeseen pesulle, eikä tarvitse koko talon läpi talutella kuraisia karvaturreja. Kuraeteistähän meille ei tule, siitä kirjoitin aiemmin täällä. Tulevassa 10.6 neliöisessä kodinhoitohuoneessamme tulee sijaitsemaan myös tekninen tila, jonne sijoitetaan kaikki talotekniikka eli poistoilmalämpöpumppu, vesimittari jne. Talotekniikka sijaitsee liukuovien takana siististi katseilta piilossa. Kodinhoitohuoneenkalusteet tulevat myös Puustellilta, kuten keittiön, vessan ja eteisen kalusteetkin. Värimaailma kalusteiden osalta tulee olemaan harmaa valkoinen. Alakaapistot sekä korkeat kaapit tulevat olemaan viilukuvioiset harmaat ja yläkaapit korkeakiilto valkoiset. Talotekniikan piilottavat liukuovet ovat niin sanottua maitolasia. Pöytätasoksi valikoitui sama tummansävyinen Basalt slate niminen laminaattitaso kuin keittiössä. Tason päädyssä sijaitsee myös vesipiste.


Puustellin kalusteet kodinhoitohuoneessa


Jos suunnitelmaa katsotaan vasemmalta alkaen, on ensimmäisenä siivouskaappi. Sinne tullaan sijoittamaan niin imuri kuin suurin osa siivoustarvikkeistakin. Tämän jälkeen pyykinpesukone ja kuivausrumpu sijoitetaan päällekkäin. Nämä molemmat meiltä löytyy jo ennestään vain pari vuotta sitten hankittuina, joten näiden uusimista ei tässä kohtaa tarvita, vaan nykyiset koneet tulevat uuteen kotiimme mukanamme. Kuivausrumpu on yksi lempi kodinkoneistani, enkä eläisi enää ilman sitä mistään hinnasta. Mikä sen kätevämpää kuin heittää puhtaat pyykit koneesta kuivausrumpuun ja hetken päästä ottaa ne sieltä pois kuivina. Moni valittaa, että kuivausrumpu kuluttaa kauheasti vaatetta, mutta me emme tätä ole kyllä huomanneet ja kaikki vaatteemme menevät kuivausrummun kautta. Petivaatteiden kanssa myös aivan ehdoton. En kestäisi pyykinkuivaustelinettä lojumassa jossain tai lakanaa ja muuta isompaa pyykkiä kuivumassa siellä täällä. Pesutornin päälle tulee vielä pieni kaappi tuomaan lisää säilytystilaa. Pesutornin viereen alas on suunniteltu kaappi, joka aukeaa ovi poispäin pesukoneesta. Kaappiin voidaan sijoittaa pyykkikorit ja näin ollen täyttää pesukone kätevästi viereisestä kaapista. Tähän tehdään kyllä sellainen muutos, että kaappi muutetaan kahdeksi päällekkäiseksi vetolaatikoksi tai mitä vaan. Tämä siksi, että kahva ei ole noin hullusti aivan kuin laitettu vahingossa väärään reunaan. Tällainen symmetrisyyttä rakastava yksilö ei vaan yksinkertaisesti voi elää tuon asian kanssa kiinnittämättä huomiota kahvaan joka kerta. Terveisiä vaan Puustellille, muutosta luvassa ;) Yläkaappien osalta ei mitään kummallisuuksia, perus kaapit säilytystilaa tuomaan. 



Puustellin kodinhoitohuoneenkalusteet


Vastakkaiselle seinälle on tulossa korkeat kaapistot, joihin saadaan hienosti mahtumaan kaikki petivaatteet, pyyheliinat ynnä muut. Yksi hylly kaapista jätetään soittimelle, joka tullaan kytkemään saunaan asennettaviin kaiuttimiin. Tämän ansiosta saunasta voi nauttia tunnelmallisen musiikin siivittämänä tai vaikka jääkiekko peliä kuunnellen kuinka Porin Ässät voittaa Rauman Lukon 3-0 (terveisiä rakkaalle miehelleni, joka on hairahtanut aikanaan kannattamaan aivan väärää joukkuetta…). Samalle seinustalle pesuhuoneen oven toiselle puolelle tulee kalusteista penkki, johon voi istahtaa, vaikka suihkusta tullessa. Penkin pääliosa on samaa laminaattitasoa kuin pöytätasokin ja penkissä on vetolaatikko lisää säilytystilaa tuomaan. Tämän yläpuolelle on tulossa yhtä leveä yläkaappi.




* Yhteistyössä Puustelli *
Kuvat: Puustelli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.