perjantai 27. lokakuuta 2017

Perustusten jälkeen

Talon perustukset on hienosti pystyssä, kuten aiemmasta kirjoituksesta voi lukea täältä. Sen jälkeen on tapahtunut edistystä ja tontille saapuikin taas kuorma-auton lavallinen tarvikkeita seuraavia vaiheita varten. Pihaan purettiin styroksia, salaojaputkea, sadevesiputkea, tarkistuskaivoja, patolevyä, patolevyn reunalistaa ynnä muuta, joten tekemistä on vielä tiedossa ennen talopaketin saapumista. Jukkatalolta saimmekin tällä viikolla viestiä, että ensimmäinen kuorma tontille saapuu 3.11 perjantaina sisältäen päätykolmiot ja tarvikkeita. Elementtikuorma saapuu sovitusti 6.11 maanantaina. Tätä kirjoittaessani enää siis 10 päivää toimitukseen! Mielettömän nopeasti on kyllä aika mennyt, sillä jossain kohtaa tuntui, että talotoimitukseen on vielä ikuisuus. Kokoajan on tapahtunut niin paljon ja pitänyt hankkia tarvikkeita, tehdä valintoja, pohtia tulevia ratkaisuja ja materiaalivalintoja ettei kaikki jää sitten viime tippaan ja hommat etenee edelleen ajallaan ilman viivästyksiä.



styroksia, salaoja- ja sadeveputkia saapumassa


Ja mitä tontilla on sitten tapahtunut perustusten jälkeen? Hommia jatkettiin salaojien sekä salaojientarkastuskaivojen asentamisella. Mieheni hoiti homman isänsä kanssa kuntoon parin vapaapäivänsä aikana. Tämä oli pääasiassa lapiohommaa eikä kuulemma kylmä ehtinyt tulemaan, vaikka ilmakin on jo selkeästi viilennyt ja talvi alkaa tehdä tuloaan. Luntakin oli säätiedotuksen mukaan luvassa lähipäivinä ja onneksi patolevyt saatiin myös paikoilleen reunalistoja myöden melkein kokonaan yhden päivän aikana, sillä seuraavan yön aikana oli tullut talvi ja rakennustyömaamme hautautui ensilumeen. Rakentaja ei lunta pelkää ja pieni uupunut pätkä patolevyä saatiin ensilumesta huolimatta hyvin paikoilleen. Foreca onneksi lupailee jo seuraaviksi päiviksi sadetta, joten saamme heittää lumelle hyvästit ja jatkaa hommia toivon mukaan ilman lunta. Elementtitoimitus/-kasaus viikolle luvataan nättiä aurinkoista keliä, eikä ainakaan vielä ole lunta tai sateita luvassa, joten erittäin hyvältä näyttää sen suhteen. Viikonlopun vietämme töissä, joten lumet saavat tontilla sulaa rauhassa. Ensiviikolle jää vielä hommaa ja luvassa olisi ulko- ja sisätäytöt, asennetaan routasuojaus styroksit ja sadevesiputket. Niistä enemmän ensiviikolla.



Salaojaputkea asennettuna paikoilleen


Salaojaputkea ja patolevyn asennusta




Saimme Jukkatalolta myös alustavat sähköpistekuvat tutkittavaksi ja kahden viikon aikana pitäisi ilmoittaa tarvittavat muutokset. Näiden kanssa onkin muutama yhteinen vapaailta tullut vietettyä ahkerasti pohtien. Ensin sitä luulee tietävänsä mitä haluaa, mutta kuitenkin aina jossain kohtaa löytää itsensä pohtimassa seuraavia kysymyksiä: Onko tämä sittenkään hyvä näin? Entä jos sittenkin laitetaan näin vai sittenkin noin? Muutamia muutoksia joka tapauksessa tulee. Ainakin olohuoneen, keittiön, kodinhoitohuoneen, pesuhuoneen osalta, sillä olemme päätymässä siihen että kattoon lisätään upotettavat led spottivalaisimet. Ainakin olohuoneen ja pesuhuoneen osalta haluamme valaistuksen olevan himmennettävissä. Ulkoseiniin onkin jo valaisimet ostettuna, joten niille tarvitsee merkitä vielä paikat. Muutama pistorasia tulee vaihtamaan myös paikkaa huonekalujen sijoittelusta johtuen. Mitään erikoisia valaistusratkaisuja meille ei ole tulossa, vaan aika perusmeiningillä kuitenkin mennään loppujen lopuksi.



 
Jos sitten taas hetkeksi sähköpistekuvien kimppuun...
     


1 kommentti:

  1. Tsemppiä suunnitteluun, muistan niin tuon vaiheen kun pelotti että tuleehan pistorasioita jne. tarpeeksi ja sopiviin kohtiin!

    VastaaPoista

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.