lauantai 16. syyskuuta 2017

Aloituskokous ja aloituslupa

14.9 oli aloituskokous kaupungintalolla klo 10. Paikalla olimme me, vastaava työnjohtaja sekä kaupungin rakennustarkastaja. Aloituskokous käytiin läpi leppoisassa tunnelmassa. Kävimme ensin läpi piirrustukset talon ja autotallin osalta, niistä ei ollut mitään moitittavaa tai huomautettavaa. Rakennustarkastaja kommentoi pohjapiirroksemme olevan käytännöllinen, eikä sisällä turhaa hukkatilaa. Tätähän me olimme hakeneet jo alunperin, kun sopivaa pohjaa aloimme suunnittelemaan.

Aloituskokouksessa listasimme vielä kertaalleen ylös kuka tekee mitkäkin suunnitelmat esimerkiksi LVI-suunnitelmat, sähkösuunnitelmat jne jne. Mitään moitteita ei tullut ja paperit oli nopeasti käyty läpi. Vinkkejä ja muistettavaa eri rakennusvaiheisiin saimme taas rutkasti kotiin viemiseksi. Aloitusluvan saimme myös samalla ja kaupungilta lupasivat tilata tontille kulmien merkinnän mahdollisimman pikaisesti, niin pääsemme aloittamaan pohjien kaivamisen. Kaupungin oma merkitsijä on lähtenyt opiskelemaan, joten kulmien merkitseminen tilataan ulkopuolelta. Toivotaan, että ehtisivät jo ensiviikon alussa niin kaivaukset päästäisi aloittamaan ensiviikon aikana.



Rakennusaikainen ovikin tuli bongattua edullisesti tori.fi sivustolta ja kävimme sen noutamassa naapuri paikkakunnalta, ei onneksi tarvinnut sen kauempaa hakea. Nyt on sekin asia hoidettu. Jukkatalo siis haluaa, että rakentamisen ajaksi laitetaan etuoveksi väliaikainen ovi, jottei uusi ovi vaurioidu kun tavaraa kannetaan sisälle ja ulos. Uusi lopullinen ovi asennetaan pakoilleen vasta sitten, kun talo luovutetaan meille. Aikamme ehdeimme jo tätä ovi asiaa selvittelemään, sillä tuntui ettei mistään löytynyt sopivaa ovea. Tai jos löytyi niin olimme aina hitusen myöhässä ja joku oli juuri ehtinyt oven hakemaan. Oven piti olla oikean kokoinen, sisältää miellään karmit, avaimet sekä lukkopesän jne. Onneksi tuli bongattua torista tuo kyseinen ovi, joka sisälsi kaikki edellämainitut ja oli vielä muutenkin siisti.




Naapuritontilla sijaitsevan omakotitalon pihassa kasvaa erittäin iso kuusi, joka on aiheuttanut hieman pelkoa. Viereisiä omalla puolella olleita kuusia kaadettaessa osa niistä oli alkanut mädäntyä rungosta ja ajatus siitä, että joku kerta syysmyrskyssä tämä naapurin kuusi kaatuisi huonolla tuurilla autotallimme päälle, ei kuulostanut yhtään mukavalta. Olimme yhteydessä talon omistajaan ja hänen kanssa asiasta keskusteltua hän suostui, että kuusi kaadettaisi. Oli itsekin sitä pohtinut, mutta vanhana ihmisenä ei ollut saanut aikaiseksi alkaa asiaa selvittämään. Lupasimme hoitaa asian selvittämisen hänen puolestaan ja puun kaato saatiinkin jo sovittua samalle viikolle. Tuli hienon avaraa ja nyt ei tarvitse syysmyrskyissä pelätä kaatuuko kuusi joskus jompaan kumpaan suuntaan aiheuttaen vaurioita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että löysit blogiini. Toivottavasti viihdyit! Olisi mukava jos jättäisit kommenttia vierailustasi.